Google+
Home » Social » (VIDEO) Mărturia tulburătoare a preotului Cozma, în cazul fetiței care punea bilețele la icoană ca să scape de tatăl violent

(VIDEO) Mărturia tulburătoare a preotului Cozma, în cazul fetiței care punea bilețele la icoană ca să scape de tatăl violent

de Simona MIHĂILĂ și Daniel MICU

Remus Cătălin Munteanu, bârlădeanul de 43 de ani, reținut de polițiști după ce și-a incendiat propria casă, de ciudă că Protecția copilului i-a luat cei trei copii care au sunat la 112 ca să-l reclame pentru violență, a fost pus sub control judiciar de instanță, pentru o perioadă de 60 de zile.

”La data de 11 ianuarie 2019, inculpatul Munteanu Remus Cătălin, pe fondul unui conflict cu persoana vătămată Croitoru Soltana (bunica maternă a copiilor – n.r.), s-a deplasat la domiciliu situat pe str. Trei Ierarhi, imobil în care locuiesc atât inculpatul cât și persoana vătămată – în camere cu intrări separate, unde, după ce a spart lacătul ce asigura locuința persoanei vătămate a stropit cu benzină bunurile din încăpere. La fel a procedat inculpatul și în cazul încăperii unde locuiește.

După ce a stropit cu benzină, inculpatul a aprins urma de benzină lăsată până în ușa locuinței, incendiul propagadu-se cu repeziciune. În urma incendiului au fost distruse complet bunurile aflate în imobil, respectiv bunuri de mobilier și electrocasnice și alte bunuri aparținând atât persoanei vătămate Croitoru Soltana, cât și sinculpatului. În drept, s-a reținut că faptele inculpatului Munteanu Remus Cătălin întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de distrugere. Față de inculpatul Munteanu Remus Cătălin s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 15.01.2019 și până la data de 13.03.2019, inclusiv”, se arată în referatul întocmit de procurori.

”Vineri a băut mult și a amenințat că-i duce pe copii la tren”

Soacra lui Munteanu, o bătrână de 69 de ani, povestește în lacrimi lucruri de neimaginat prin care au trecut și ea, și cei trei nepoți: „Un criminal, un nenorocit! Ăsta nu e om să stea liber! Nu i-a plăcut munca, nu știe să fie tată pentru copii. Îi trimitea la mine să ia mâncare sau să îmi ceară bani și el își cumpără țigări. Toată ziua stătea numai pe facebook, înjura și ce certa cu toată lumea. Numai cu aia în gură stătea. A chinuit și a maltratat acești copii. Fiica mea a plecat la muncă în Italia. De mare necaz a plecat de langă copii. A trimis bani. El a luat televizor. Fetița îmi spunea că o pune să se dezbrace să se uite la ea! Noi am anunțat de multe ori poliția, dar nu s-a făcut nimic. El poza în tată bun și îl credea poliția pe el. Copiii spuneau că așa este, dar numai de frică, de mare frică! Vineri a băut mult și când a plecat de acasă a amenințat fata că face el ce face când se întoarce, iar dacă nu, îi duce pe toți la tren. Spre seară a venit Cătălina și mi-a spus că a vorbit cu mama-să și a sunat la 112. Imediat a venit poliția în drum și i-a luat. Știți ce a spus Cătălina, din mașina poliției?! <Ce fericită sunt că plec de aici!> Vă dați seama?! Iar el când a venit și a găsit casa goală s-a răzbunat pe mine, că i-am luat copiii și a dat foc la casă. Și la el, și la mine. Nu mai pot locui aici, nu mai am nimic, totul e distrus, nici lumină nu am. Cu mare durere vă spun toate astea, pentru că nu vreau să se mai intoarcă aici! Vreau să trăiesc și eu liniștită! Și nepoții mei să fie în siguranță!”.

Preotul Cozma: ”Față de mine a încercat mereu să mascheze adevăratul său caracter”

Bătrâna este susținută de toți vecinii de pe stradă. Oamenii stau cu teamă că bărbatul de 43 de ani le-ar putea da foc la case. Dureroasă e și declarația preotului Laurențiu Cozma, parohul Bisericii „Trei Ierarhi”, care l-a perceput pe Munteanu drept un tată bun, întrucât așa se comporta acesta în prezența sa.

„Eu sunt de 21 de ani în această parohie. Cunosc familia Croitoru, o familie modestă, dar cinstită și la locul ei. Mereu m-au primit în puținul lor cu drag. Ginerele însă, era un tip violent. Față de mine a încercat mereu să mascheze adevăratul său caracter. Poza în om bun, care are grijă de copii, care întreține casa, are mâncare, căldură. Din discuția cu vecinii, am aflat că lucrurile nu stăteau așa. Este un om duplicitar, care totul timpul păcălea, înjura, bea, sfida pe ceilalți, o bătea pe bătrână, lucruri care nu era creștinești. Nu făcea niciun efort să trăiască frumos față de familie și comunitate. Am înțeles că vineri a dat foc casei. Înăuntru erau și două butelii, care puneau în primejdie alte patru proprietăți. Casele sunt apropiate aici. Oamenii și-au păzit toată noaptea bunurile, de teamă să nu vină să dea foc din nou. Bunica povestește lucruri înfiorătoare, cum că tatăl își punea fiica să se dezbrace. Nu pot garanta pentru asta, dar nu am motive să cred că bunica minte cu asemenea lucruri. E extrem de grav ca un tată să facă așa ceva. Copiii mergeau la biserică, la Sf. Mina, în special, dar și la noi. Oamenii îi știau amărâți și le mai dădeau un bănuț, ceva dulce, să le mai mângâie copilăria. Tatăl era responsabil cu crâșmele, nu cu familia. Când un copil ajunge să se roage în biserică, vă dați seama ce durere ascunde în sufletul său și că își pune speranța doar în Dumnezeu. Un copil la vârsta asta e sincer, are o deschidere sufletească către Dumnezeu mai mare decât noi, cei maturi, care trăim prin viclenia acestor vremuri”, este mărturia preotului Cozma.

Pe numele lui Munteanu, polițiștii au deschis un alt dosar, pentru violență, după ce specialiștii de la Protecția Copilului au confirmat starea de violență în care creșteau cei trei copii. Ei vor ajunge, cel mai probabil, în grija unor asistenți maternali, întrucât mama nu are unde să locuiască dacă se întoarce la Bârlad.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: