Home / Sanatate / Vizitele în spitale din județ, restricționate sau interzise, după caz, din cauza gripei

Vizitele în spitale din județ, restricționate sau interzise, după caz, din cauza gripei

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a recomandat conducerilor spitalelor din județ interzicerea vizitelor sau restricționarea acestora, după caz, în sectoarele cu risc din cauza valului de gripă existent în prezent în zona Moldovei. Deocamdată, la nivelul județului nostru, nu a fost confirmat niciun caz de gripă, iar numărul virozelor respiratorii constatate și raportate de medici, în special cei de familie, este în scădere în ultima săptămână.

Accesul în unitățile sanitare cu paturi din județ ar putea fi limitat din cauza creșterii alarmante, la nivel național și chiar regional, a numărului de cazuri de gripă. Măsura ar putea fi luată ca una de prevenție, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Ca urmare a detecției de virusuri gripale pe teritoriul Moldovei, respectiv județele Galați și Iași, s-a recomandat unităților sanitare cu paturi din teritoriu să implementeze o serie de măsuri, cum ar restricționarea ori interzicerea, după caz, a accesului vizitatorilor în sectoarele cu risc și interzicerea accesului vizitatorilor care prezintă simptomatologie respiratorie. De asemenea, se impune, zilnic, efectuarea la intrarea în serviciu a triajului epidemiologic a personalului în fiecare secție sau compartiment și a triajului epidemiologic al pacienților la internare pentru evitarea constituirii unor situații de risc epidemiologic”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.
Angajații depistați cu simptomatologie de viroză respiratorie vor fi scoși temporar din sectorul de activitate. De asemenea, în fiecare secție ori compartiment se va asigura echipamentul de protecție în cantități suficiente, recomandarea fiind ca acesta să fie utilizat corect, conform protocoalelor existente. Nu în ultimul rând, se recomandă vaccinarea personalului medical neimunizat până în prezent. În cazul în care vor fi descoperite persoane suspecte de gripă care nu pot fi transferate în Secția de Boli Infecțioase, se vor institui măsurile specifice de izolare, conform ghidului unității sanitare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

Vasluienii leșină pe capete din cauza caniculei

Nu mai puțin de 5 ...

%d blogeri au apreciat: