Home / Justitie / ”Zmeul de la Circulație” care a împușcat mortal un șofer, trimis în judecată pentru omor
Sursa foto: libertatea.ro

”Zmeul de la Circulație” care a împușcat mortal un șofer, trimis în judecată pentru omor

Polițistul Mihai Viziteu, cunoscut drept ”Zmeul de la Circulație”, a fost trimis în judecată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție sub acuzația de omor, după ce, în primăvara anului trecut, a împușcat mortal un șofer după care a alergat cu pistolul în mână. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Vaslui, deși ancheta a fost desfășurată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Tribunalul Vaslui va începe judecarea unuia dintre cele mai controversate dosare din istoria poliției vasluiene, cel al agentului de la Rutieră care a împușcat mortal un tânăr de 26 de ani. Cercetarea judecătorească se va face sub acuzația de omor, așa cum a reieșit din cercetările desfășurate, timp de aproape nouă luni, de către procurorii Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. De altfel, dosarul a ajuns la această instituție la solicitarea avocatului familiei șoferului ucis. Cercetările în acest caz au fost declanșate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care au încadrat fapta la ucidere din culpă. În dosar, sunt chemate în judecată, ca părți responsabile civilmente, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui și Inspectoratul General al Poliției Române.

Anchetat de procurorii Parchetului General, agentul Mihai Viziteu a fost, în noiembrie anul trecut, câteva zile și în arestul Poliției Capitalei, în urma mandatului emis de către Tribunalul București. După apelul formulat de avocata sa, polițistul a fost eliberat și pus sub control judiciar, măsură menținută și în prezent și sub care se va desfășura procesul său.

Agentul Mihai Viziteu a împușcat în primăvara anului trecut un tânăr de 26 de ani pe care-l oprise în trafic. Șoferul a fugit din mașină, motiv pentru care polițistul a pornit în urmărirea sa. Ajuns din urmă, tânărul a fost împușcat în cap de Viziteu cu pistolul din dotare. Polițistul a susținut în fața anchetatorilor că arma s-a descărcat accidental, fără a avea vreo intenție de a trage cu aceasta. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

Sancțiuni de 51.000 de lei agenților economici din Bârlad

Polițiștii de investigare a criminalității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: