Google+
Home » Administratie » Două sate din Dragomirești vor fi scoase din izolare printr-o investiție de 11 milioane lei

Două sate din Dragomirești vor fi scoase din izolare printr-o investiție de 11 milioane lei

Compania Națională de Investiții (CNI) va finanța asfaltarea a două drumuri comunale, în vederea scoaterii din izolare a două comunități rurale din județul Vaslui. Este vorba despre satele Popești și Tulești din comuna Dragomirești, care din cauza drumurilor impracticabile pe timp de iarnă rămân izolate de restul comunei. Valoarea totală a investiției se ridică la 11 milioane de lei, din care 300.000 de lei este partea de cofinanțare a comunei Dragomirești, iar restul sumei este acoperită de CNI. În urma lucrărilor se vor asfalta 6,6 kilometri de drumuri comunale.

Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a spus că proiectul este aprobat în proporție de 99%, iar din această primăvară vor demara lucrările de execuție. Astăzi, primarul comunei Dragomirești va avea un interviu la București, pentru a promova investiția în fața conducerii CNI.

Proiectul nostru a trecut de toate procedurile și sunt convins că vom obține finanțarea. Din centrul satului Rădeni vom asfalta 2,7 kilometri de drum spre satul Popești, 3,2 kilometri de drum spre satul Tulești și un segment de drum pe o lungime de 650 metri în interiorul localității Dragomirești. Noi am încercat să facem această investiție cu fonduri europene, dar nu am avut punctajul necesar pentru a obține finanțarea. În acestă situații am căutat alte soluții pentru a scoate cele două sate la asfalt. După asfaltare, în aceste localități vor avea acces și mașinile de pompieri și salvarea. Cele două comunități sunt izolate din cauză că drumurile de acolo au fost afectate de inundații. Cele două sate au peste 800 de locuitori, iar copiii de acolo merg zilnic pe jos mai mulți kilometri prin frig și ploaie până la Școala din Rădeni, deoarece pe acele drumuri nu putem băga un microbuz școlar”, a explicat Dănuț Iacob. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: