Home / Sanatate / Investigațiile medicale gratuite, decontate de CAS Vaslui doar pentru laboratoarele din județ

Investigațiile medicale gratuite, decontate de CAS Vaslui doar pentru laboratoarele din județ

Investigațiile paraclinice de care poate beneficia orice contribuabil la sistemul de asigurări sociale de sănătate sunt decontate de către CAS Vaslui doar dacă acestea sunt efectuate la laboratoare de analize medicale și radiologie imagistică din județul nostru. Și asta după ce guvernul a prorogat, pentru a doua oară în ultima jumătate de an, termenul de punere în aplicare a modificărilor legislative conform cărora asigurații își vor putea face investigațiile medicale oriunde în țară, în baza biletului de trimitere a medicului de familie sau specialist de la noi din județ.

Contribuabilii la sistemul social de asigurări de sănătate care doresc să-și facă investigații paraclinice în baza biletului de trimitere a medicului de familie sau specialist aflat în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui pot merge doar la laboratoarele de analize medicale și radiologie imagistică medicală de la noi din județ. De asemenea, medicamentele gratuite și compensate prescrise de medicii care au contract cu CAS Vaslui vor putea fi procurate doar de la farmaciile din județ.

Conform H.G. 989/2018, laboratoarele efectuează investigații medicale paraclinice numai în baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie care se află în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în relație contractuală și furnizorul de servicii medicale paraclinice. Totodată, până la 31 martie 2019, eliberarea medicamentelor se face de către farmacie, indiferent de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidență asiguratul, în condițiile în care furnizorul de medicamente respectiv are contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract/convenție medicul prescriptor”, ne-a declarat directorul CAS Vaslui, Mihaela Chitariu.

Menținerea acestor restricții privind investigațiile medicale și procurarea de medicamente gratuite și compensate se face după ce guvernul a prorogat, pentru a doua oară în ultima jumătate de an, termenul de punere în aplicare a modificărilor legislative conform cărora asigurații își vor putea face oriunde în țară investigațiile medicale sau procura medicamentele, în baza biletului de trimitere sau a rețetei prescrisă de medicul de familie ori specialist de la noi din județ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

Vaccin pe risc propriu! La Spitalul “Beldiman”, protocolul medical nu prevede testarea la antirabic

Nu și-a însușit bine cursurile ...

Investiții de milioane de euro în sănătate, pentru ca județul Vaslui să devină unul din centrele medicale importante din Moldova

de Dănuț CIOBANU Investițiile în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: