Home / Sanatate / Vasluienii cu accident vascular cerebral ar putea fi salvați la ei în județ

Vasluienii cu accident vascular cerebral ar putea fi salvați la ei în județ

de George PROCA

Vești bune pentru pacienții cu risc crescut de accident vascular cerebral ischemic acut (AVC). Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” și Spitalul Județean de Urgență Vaslui ar putea oferi în viitorul apropiat tratament intervențional prin tromboliză intravenoasă pacienților cu accident vascular cerebral ischemic acut.

Vinerea trecută, Ministerul Sănătății a pus în discuție un proiect de ordin. Acesta completează Ordinul Ministrului Sănătății 450/2015, privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru tratamentul intervențional al pacienților cu accident vascular cerebral ischemic acut.

În luna decembrie a anului trecut au fost supuse unei proceduri de evaluare 38 de spitale din întreaga țară, dar numai 31 au întrunit criteriile principale avute în vedere. Acestea sunt: existența unui serviciu de gardă de neurologie în regim de permanență, existența unui computer tomograf funcțional în regim de permanență și existența unui serviciu de gardă de radiologie în regim de permanență.

Acum, în România, 10 unități sanitare din șase județe și municipiul București pot efectua un asemenea tratament. În curând și cele două spitale din județul Vaslui vor putea salva de la moarte sute de pacienți cu accident vascular cerebral ischemic acut, oferindu-le tratament acut intervențional, prin tromboliză intravenoasă.

Accidentul vascular cerebral ischemic acut este tot mai frecvent în rândul populației vasluiene, iar vârstele la care apare sunt din ce în ce mai mici.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: