Home / Sport / Trei rugbyști bârlădeni se pregătesc cu Echipa Națională pentru debutul în Rugby Europe Internațional Championship 2019

Trei rugbyști bârlădeni se pregătesc cu Echipa Națională pentru debutul în Rugby Europe Internațional Championship 2019

Rugbyștii bârlădeni Cristian Chirică (CSM Știința Baia Mare, linia a III-a), Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens, aripă) și Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare, centru) fac parte din lotul de 28 de jucători convocați de stafful tehnic al Echipei Naționale de Seniori, pentru un stagiu de pregătire care va avea loc la Izvorani.

Cei trei vor pleca apoi pe 27 ianuarie în Portugalia, unde vor susține un meci de pregătire cu echipa țării gazdă, pe 30 ianuarie, ora 20:00 (ora locală) pe Estadio Universitario din Lisabona. După stagiul lusitan, Stejării vor reveni în țară, unde se vor pregăti pentru debutul REIC 2019, careva avea loc pe 9 februarie, la Cluj, cu Georgia. În săptămâna dinaintea debutului se vor alătura lotului și jucătorii care evoluează în Franța, respectiv Anglia.

Pentru prima parte a stagiului, staff-ul tehnic a convocat 28 de jucători care evoluează în campionatul intern. CSM București dă 10 jucători, CSA Steaua și Timișoara Saracens câte 7, iar alți patru vin de la CSM Știința Baia Mare.

În primul rând trebuie să îi cunosc pe toți jucătorii și spun asta gândindu-mă la cei foarte tineri, cu care nu am lucrat până acum, să vedem în ce formă se află, fizic, mental. Doresc să am discuții cu fiecare jucător în parte, să văd ce obiective, motivație și gânduri are, și, evident, discuții colective în care să le putem prezența obiectivele pe care le avem setate pentru REIC 2019, cum am gândit pregătirea, sistemul de joc. Este foarte important că avem acest meci de pregătire cu Portugalia pentru că astfel putem avea o evaluare corectă a jucătorilor, este un meci pe care ni-l doream pentru că sunt băieți care nu au mai jucat din noiembrie și asta se simte pe teren. Vom debuta în competiție cu un meci greu, împotriva Georgiei, iar gândul nostru a fost să facem un lot mai larg pentru această partida, să ne putem antrena în condiții cât mai bune afară, de aceea Portugalia este o opțiune foarte bună, pentru că la noi în țară, la temperaturi puțin peste zero grade, e greu să poți face o pregătire profesionistă”, a declarat Marius Tincu, antrenorul principal interimar al României.

Jucătorii convocați pentru acest stagiu:
Pilieri: Alexandru Savin (CSM București), Constantin Pristaviță (CSM Știința Baia Mare), Alex Gordas (CSM București), Vasile Balan (CSM București)

Taloneuri: Florin Bardasu (CSM București), Eugen Căpățînă (Timișoara Saracens)

Linia a II-a: Marian Drenceanu (CSM București), Andrei Iurea (CSM Știința Baia Mare), Marius Iftimiciuc (Timișoara Saracens)

Linia a III-a: Damian Strătilă (CSA Steaua), Adrian Ion (CSM București), Cristi Chirică (CSM Știința Baia Mare), Viorel Lucaci (CSA Steaua), Vlad Neculau (Timișoara Saracens), Dorin Lazăr (Timișoara Saracens)

Mijlocași la grămadă: Florin Surugiu (CSA Steaua), Valentin Calafeteanu (CSM București)

Mijlocași la deschidere: Daniel Plai (CSA Steaua)

Aripi: Ionuț Dumitru (CSA Steaua),  Nicolas Onutu (CSM București), Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens)

Centri: Florin Vlaicu (CSM București), Alexandru Bucur (CSM Știință Baia Mare), Tangimana Fonovai (CSM București), Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Eduard Bencea (CSA Steaua)

Fundaș: Marius Simionescu (Timișoara Saracens), Ionel Melinte (CSA Steaua)

Staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tasca – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut, Cătălin Stoian – kinetoterapeut, Vlad Ilie – doctor, Nicoleta Ene – manager. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: