Home / Justitie / Trupul neînsuflețit al unui bebeluș, ținut de două luni la morgă, fără a putea fi dat familiei

Trupul neînsuflețit al unui bebeluș, ținut de două luni la morgă, fără a putea fi dat familiei

Cadavrul unui bebeluș este ținut la morga Spitalului Județean de Urgență Vaslui de două luni, iar familia nu a putut să-și înmormânteze copilul deoarece autoritățile nu au găsit o soluție pentru eliberarea certificatului de deces.
Copilul a fost născut, în luna noiembrie, la domiciliu, de o femeie din comuna Roșiești. Aceasta a solicitat sprijinul ambulanței, dar a ajuns să nască singură, până la sosirea echipajului medical, iar fătul a decedat. La momentul respectiv, echipajul medical care a preluat femeia lehuză și a transportat-o la spital a luat și cadavrul nou-născutului, pe care l-a dus la morgă, lucru care nu s-a efectuat conform protocolului, deoarece în astfel de situații ar fi trebuit să fie anunțată poliția.
“Pe data de 21 noiembrie, am primit din partea cadrelor medicale de la Spitalul Județean o sesizare cu privire la moartea nou-născutului. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, fiind așteptate rezultatele necropsiei, examen care va stabili cu exactitate cauza decesului”, a declarat ieri Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

Fostul subprefect Sergiu Marian, eliberat condiționat de Judecătoria Vaslui. DNA a contestat din nou măsura

Fostul subprefect Sergiu Marian a ...

Arme ilegale și muniție găsite de polițiști la un vasluian

Un bărbat în vârstă de ...

%d blogeri au apreciat: