Home / Social / Cod Galben de precipitații abudente și intensificări însemnate ale vântului în județul Vaslui, până mâine la prânz

Cod Galben de precipitații abudente și intensificări însemnate ale vântului în județul Vaslui, până mâine la prânz

Începând de azi dimineață o mare parte a țării, printre care și județul Vaslui, se află sub Cod Galben de precipitații abundente – ploi, lapoviță, ninsori și polei – și intensificări însemnate ale vântului! Condițiile meteo au determinat depunerea unui nou strat de zăpadă și apariția poleiului.

Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri atenționarea meteorologică Cod Galben de vreme rea, valabilă pentru perioada 24 ianuarie, ora 4:00 – 25 ianuarie, ora 14:00, potrivit căreia, în zonele de mare altitudine a Munților Banatului, Carpaților Meridionali și Carpaților de Curbură, va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60 – 80 km/h, viscolind și troienind zăpada. În zonele mai joase, ploaia și lapovița vor determina topirea stratului de zăpadă.

Totodată, în județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani și în zona Carpaților Orientali se va depune un nou strat de zăpadă, iar în județele Vaslui și Vrancea cad precipitații mixte ce vor favoriza poleiul. Pentru nordul și vestul Olteniei, nord-estul Munteniei și sud-estul Moldovei, sunt ploi, vânt cu rafale de 50 – 70 km/h și polei.

Polițiștii recomandă vasluienilor să evite deplasarea în zonele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile. Dacă totuși nu puteți amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiți din cauza frigului și, totodată, să puteți continua drumul după deblocare.

Poliția Română atenționează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

De asemenea, autovehiculele cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone și cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Informați-vă cu privire la condițiile meteo și echipați-vă mașina corespunzător. Pentru a evita riscul înzăpezirii pe câmp, nu continuați deplasarea și alegeți să vă retrageți în localități, acolo unde puteți găsi adăpost. Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic. Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor!

Polițiștii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, în condiții de vreme nefavorabilă.

În condițiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul și nu blocați intersecțiile.

Țineți cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanțele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mențineți o distanță mai mare între mașina dumneavoastră și cea din față!

Pietonii sunt sfătuiți să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată de către șoferi, iar aceștia au oprit mașinile.

Orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: