Home / Social / Vasluienii pot opta pentru învățământul militar

Vasluienii pot opta pentru învățământul militar

Ministerul Apărării Naționale, prin Centrul Militar Județean Vaslui, desfășoară activități de recrutare a candidaților, băieți și fete, cu domiciliul în județul Vaslui, pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ, anul școlar/universitar 2019 – 2020.

Până la data de 1 martie 2019 (inclusiv efectuarea vizitei medicale) au loc recrutări în cadrul Biroului informare-recrutare din Centrul Militar Județean Vaslui, pentru învățământul universitar, postliceal și liceal militar la unități de învățământ din întreaga țară.

Pentru ofițeri, în total, sunt 893 locuri astfel: Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani): 264 locuri, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”, Brașov (3 ani): 184 locuri, Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Constanța (4 ani): 108 locuri, Academia Tehnică Militară, București (4 ani): 219 locuri, Institutul Medico-Militar (5-6 ani): 110 locuri din care: 60 – prin Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București (40 medicină generală, 10 medicină dentară, 10 farmacie) și 50 locuri prin Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (medicină generală), Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, București (3 ani): 8 locuri.

Maiștri militari – 678 locuri la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” din Pitești (2 ani): 313 locuri, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău (2 ani): 245 locuri, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale “Amiral I. Murgescu” din Constanța (2 ani): 120 locuri. La categoria maiștri militari, un procentaj de cel mult 25% din numărul de locuri este rezervat absolvenților din acest an ai colegiilor naționale militare.

Subofițeri – 399 de locuri, la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” din Pitești (1 an): 323 locuri, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău (1 an): 76 locuri.

Colegii naționale militare – 600 locuri la Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul”, din Alba Iulia, județul Alba -120 locuri, Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir”, din Breaza, județul Prahova -120 locuri, Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava -120 locuri, Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, județul Dolj -120 locuri, Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, județul Constanța -120 locuri

Criterii de recrutare (înscriere):

Pentru admiterea în învățământul universitar militar de formare a ofițerilor (cu durata între 3 și 6 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani (24 pentru piloți) în anul 2019.

Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari (cu durata de 2 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019.

Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a subofițerilor (cu durata de 1 an) se pot înscrie: elevii din clasele a XII-a și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019, precum și soldații/gradații profesioniști care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat (sau care vor face dovada obținerii diplomei până la concursul de admitere) și care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019, cu o vechime în serviciu de cel puțin 2 ani până la data organizării concursului de admitere și calificativul cel puțin “Bun” în aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani.

Pentru colegiile naționale militare (licee militare cu specializare matematică-informatică și durata de 4 ani) se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2019.

Pentru informații detaliate, consiliere și începerea procesului de recrutare, cei interesați sunt invitați să se prezinte la sediul Biroului informare – recrutare, situat pe strada Decebal nr. 16, în clădirea Centrului de resurse pentru afaceri Vaslui, etaj I, camera 8, zilnic, de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30, marți între orele 10.30-18.30.

Informații se pot obține la numerele de telefon 0235.315.309 sau 0720.053.281.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresele www.mapn.ro., www.recrutare.mapn.ro. sau www.facebook.com/Centrul Militar Judetean Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: