Home / Sanatate / Ambulanță înzăpezită în Zăpodeni în drum spre o urgență de cod roșu

Ambulanță înzăpezită în Zăpodeni în drum spre o urgență de cod roșu

Viața unei femei supraponderale aflată în comă neurologică a fost pusă în pericol, vineri după-amiază, după ce o autosanitară de terapie intensivă mobilă (TIM) a rămas înzăpezită pe un drum din Zăpodeni. Echipajul medical a ajuns la vasluianca de 64 de ani după două ore și jumătate din momentul apelului la numărul de urgență 112, după ce ambulanța a fost trasă, pe o distanță de aproximativ un kilometru, de un tractor al primăriei.

Concomitent cu cererea sprijinului autorităților locale din Zăpodeni, sat în care se afla femeia în comă, medicul și asistenta au solicitat în ajutor, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, autoșenilata instituției pentru a putea ajunge la caz. ”În momentul în care autospeciala cu șenile a ajuns la locul solicitării, ambulanța TIM era ajunsă la caz datorită sprijinului acordat de autoritățile locale. Însă, șenilata a rămas la locul intervenției până când a plecat și ambulanța TIM cu pacienta spre spital, având în vedere că se afla în sprijin și ar mai putut fi nevoie de aceasta”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Georgică Onofreiasa.

După ce a fost stabilizată de echipajul medical, femeia supraponderală, aflată în comă neurologică, a fost transportată, în cele din urmă, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbatul care a scăpat cu viață după ce a fost trăsnit, transferat la București

Pacientul de 40 de ani ...

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

%d blogeri au apreciat: