Home / Social / (VIDEO) Graurii au pus stăpânire pe Bârlad

(VIDEO) Graurii au pus stăpânire pe Bârlad

Invazie de grauri la Bârlad. Ieri, mii de grauri au luat cu asalt Bârladul, în căutare de hrană. Au luat la rând pomii din oraș în care mai erau fructe uscate, lăsând în urmă copacii goi și mizerie în jurul lor. Au ciugulit strugurii stafidiți din vii, merele, prunele și corcodușele care au mai rămas în copaci.

Bârlădenii au constatat încă de dimineață prezența stolurilor mari, unii neștiind exact ce păsări sunt și de ce au năvălit gălăgioase în oraș, dintr-odată. Specialiștii spun că această invazie a fost cauzată de faptul că zăpada a acoperit în strat gros câmpurile, iar graurii nu au cum să se hrănească.

Aceste păsări nu sunt migratoare, dar atunci când nu au cu se se hrăni pe câmp vin în zonele urbane. Impresionați de musafirii înfometați, oamenii le-au aruncat păsărilor bucăți de pâine pentru a se hrăni.

În aceste condiții, este posibil ca graurii să mai zăbovească la Bârlad câteva zile, spre nemulțumirea posesorilor de mașini, care și-au găsit autoturismele murdărite de găinaț. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: