Google+
Home » Sanatate » Bărbat în stare gravă, preluat cu autoșenilata dintr-o suburbie a Vasluiului din cauza drumului înzăpezit

Bărbat în stare gravă, preluat cu autoșenilata dintr-o suburbie a Vasluiului din cauza drumului înzăpezit

Un bărbat în stare gravă a fost preluat de la locuința sa din suburbia Bahnari cu o autoșenilată și transportat până la ambulanță, după ce aceasta nu a putut ajunge la urgența de cod roșu din cauza drumului impracticabil, acoperit cu zăpadă și polei. Intervenția de sâmbătă noapte este a doua în această iarnă în care se folosește efectiv autospeciala cu șenile a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui la o urgență medicală.

Fenomenele meteo extreme din ultima perioada creează în continuare probleme autorităților din județul nostru și, mai ales, echipajelor de prim-ajutor care trebuie să ajungă la persoanele care le solicită sprijinul. Ultimul situație în care vremea le-a dat bătăi de cap a fost la Bahnari, suburbie a municipiului reședință situată la doar 9 km de municipiul reședință. Ambulanța de terapie intensivă mobilă (TIM) nu a putut, la un moment dat, să mai înainteze pe drumul acoperit cu zăpadă și gheață pentru a ajunge la un bărbat de 50 de ani, aflat în stare de inconștiență. În consecință, s-a apelat la autospeciala cu șenile, cu care s-a preluat pacientul de la domiciliul său și dus până la ambulanța aflată la câțiva kilometri.

După transferul din autoșenilată în ambulanță, pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vaslui”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Georgică Onofreiasa.

Intervenția de la Bahnari este a doua în care se folosește efectiv în această iarnă autoșenilata ISU Vaslui la o urgență medicală. Tot în actualul sezon rece, aceeași autospecială a mai ajuns la o altă solicitare în comuna Gîrceni. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: