Home / Sanatate / Bărbat în stare gravă, preluat cu autoșenilata dintr-o suburbie a Vasluiului din cauza drumului înzăpezit

Bărbat în stare gravă, preluat cu autoșenilata dintr-o suburbie a Vasluiului din cauza drumului înzăpezit

Un bărbat în stare gravă a fost preluat de la locuința sa din suburbia Bahnari cu o autoșenilată și transportat până la ambulanță, după ce aceasta nu a putut ajunge la urgența de cod roșu din cauza drumului impracticabil, acoperit cu zăpadă și polei. Intervenția de sâmbătă noapte este a doua în această iarnă în care se folosește efectiv autospeciala cu șenile a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui la o urgență medicală.

Fenomenele meteo extreme din ultima perioada creează în continuare probleme autorităților din județul nostru și, mai ales, echipajelor de prim-ajutor care trebuie să ajungă la persoanele care le solicită sprijinul. Ultimul situație în care vremea le-a dat bătăi de cap a fost la Bahnari, suburbie a municipiului reședință situată la doar 9 km de municipiul reședință. Ambulanța de terapie intensivă mobilă (TIM) nu a putut, la un moment dat, să mai înainteze pe drumul acoperit cu zăpadă și gheață pentru a ajunge la un bărbat de 50 de ani, aflat în stare de inconștiență. În consecință, s-a apelat la autospeciala cu șenile, cu care s-a preluat pacientul de la domiciliul său și dus până la ambulanța aflată la câțiva kilometri.

După transferul din autoșenilată în ambulanță, pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vaslui”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Georgică Onofreiasa.

Intervenția de la Bahnari este a doua în care se folosește efectiv în această iarnă autoșenilata ISU Vaslui la o urgență medicală. Tot în actualul sezon rece, aceeași autospecială a mai ajuns la o altă solicitare în comuna Gîrceni. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: