Home / Sport / Greenfield Club a adus la Bârlad padbolul, un sport spectaculos care se mai practică în doar câteva locații din țară

Greenfield Club a adus la Bârlad padbolul, un sport spectaculos care se mai practică în doar câteva locații din țară

de George PROCA

Amatorii de senzații tari din Bârlad și nu numai, sunt așteptați la Greenfield Club Bârlad pentru a practica padbolul, un mix între fotbal, tenis, padel și squash. Dacă vrei să fii sănătos și să te distrezi în același timp, cu siguranță acesta este sportul pe care vrei să îl practici.

Bârlădenii se pot considera norocoși, deoarece Padbolul, cel mai nou sport din România, nu se mai practică altundeva în zona Moldovei. Doar în alte opt locații din țară mai sunt astfel de terenuri. Inventat în Argentina în 2008, Padbolul a început să se extindă în Europa în 2011. În România a fost adus în 2015 de Elisabeta Gherghișan, licențiat exclusiv Padbol și președintele Asociației Române de Padbol (ARP). Asociația Româna de Padbol a început anul 2019 la fel de spectaculos ca și sportul pe care îl reprezintă. La trei ani și jumătate de când padbolul a fost adus în România de catre Elisabeta Gherghișan, după mai multe evenimente și competiții de succes, precum și dupa crearea mai multor cluburi de padbol, Ministerului Tineretului și Sportul a emis Ordinul pentru recunoașterea oficială a practicării ramurii de sport PADBOL în Romania.

Elisabeta Gherghișan a fost sâmbătă la Greenfield Bârlad, împreună cu mai mulți fondatori ai cluburilor sportive din Bârlad, dar și din Vaslui, Iași, Galați, Brăila, Botoșani și Gura Humorului, la deschiderea oficială a Clubului de Padbol Greenfield Bârlad. Dincolo de șansa de a te distra de minune la Bârlad practicând un sport al viitorului, conducerea Clubului Greenfield Bârlad dorește și găsirea de talente pentru formarea unei echipe de padbol care să reprezinte orașul județul Vaslui la competiții naționale.

“În dezvoltarea nostră națională nu anvergura orașelor este cea care primează, ci planurile, viziunea și inițiativă celor care își doresc să ofere orașului lor această noutate absolută în sport. Iar din acest punct de vedere, proprietarul bazei sportive Greenfield Bârlad a știut ce a vrut chiar de la început, deci totul a venit ca ceva firesc. Mai avem multe discuții în zonă, dar Bârladul rămâne primul oraș care a dat startul Padbolului în această zonă. Am găsit aici oameni deschiși, amabili, veseli, cu care va fi o plăcere să mă revăd la fiecare eveniment sau competiție pe care o vom organiza. Am avut parte de o primire deosebită, de respect atât cu privire la ceea ce reprezintă fenomenul Padbol în România, cât și față de invitații mei, viitori proprietari de cluburi de Padbol din Galați, Brăila, Gura Humorului, Botoșani și Vaslui, pe care vremea rea nu i-a oprit să fie prezenți la eveniment. Ne-am cunoscut și cu ceilalți invitați locali, persoane implicate în sportul bârlădean, s-a socializat, s-au făcut planuri frumoase de viitor, deci sunt foarte mulțumită de amploarea evenimentului. Felicit organizatorii și sunt absolut convinsă că vom avea un parteneriat constructiv. Sunt oameni acțiune, cărora, ca și mie, le plac provocările. Asociația Română de Padbol propune la acest moment o frecvență lunară a competițiilor locale, astfel încât fiecare oraș să își poată defini și antrena echipele participante într-un turneu național. Bineînteles, Bârladul este deja pe lista orașelor care vor găzdui astfel de competiții naționale, și care sperăm să ne ofere jucători valoroși pentru naționala de Padbol a României”, a declarat pentru Est News Elisabeta Gherghișan, președintele Asociației Române de Padbol.

Vasluienii care doresc să își însușească tainele acestui nou sport pot accesa regulamentul padbolului, accesând http://padbol.ro/regulile-jocului/. Vor putea practica apoi padbolul la Greenfield Club Bârlad, situat în apropierea Gării Bârlad, dincolo de calea ferată. Programul zilnic este de la ora 10.00 dimineață până la miezul nopții. Pentru mai multe detalii cei interesați pot suna la 0751 200 467.

Greenfield Club Bârlad, raiul activităților sportive de tip cardio

Greenfield Club Bârlad s-a înființat în anul 2012, la acel moment existând două terenuri de minifotbal si două terenuri de tenis de câmp, ambele suprafețe sintetice, neacoperite. În iarna din 2012 – 2013 au fost acoperite cele două terenuri de minifotbal, iar în anul urmator au fost dotate cu sistem de încalzire. S-a continuat cu un foișor pentru trei mese de tenis de masă, iar la 1 iunie 2017 a fost deschisă și piscina cu apă încălzită, cu capacitatea de 300 de locuri. Însă marele proiect a fost demarat anul trecut, în primavara anului 2018, pentru acoperirea terenurilor de tenis, a pune suprafață de zgură și sistemul de încălzire, în dorința de a organiza competiții de tenis la nivel local si regional.

„Întrucât pe terenul de tenis sintetic se juca și tenis de picior și cererea era mare, a apărut necesitatea de a le putea oferi tuturor bârlădenilor șansa de a face un sport pentru a se menține în formă și a beneficia în același timp de un plus de adrenalină. Am căutat soluții și astfel am aflat de Padbol, un sport nou-nouț, modern, și am zis de ce nu? Trebuie sa aducem noutăți constant, să îi umplem de curiozitate pe clienții noștri. Am început discuțiile cu Elisabeta Gherghișan, președintele Asociației Române de Padbol (ARP), cea care a adus Padbol în România și care depune eforturi intense pentru a-l promova în țara noastră. Am avut plăcerea să o avem alături de noi sâmbătă, când am fost vizitați de mai mulți oaspeți de seamă, care fac parte din fenomenul sportiv”, a declarat pentru Est News Ciprian Munteanu, președintele Greenfield Bârlad.

Cele două terenuri de Padbol de la Clubul Greenfield Bârlad au fost amplasate în luna noiembrie, structurile venind tocmai din Spania. A fost nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a duce sarcina la bun sfârșit, spre deliciul bârlădenilor. Se joacă pe ele de aproximativ 10 zile, primii care au avut ocazia de a se delecta cu padbolul fiind chiar profesorii de sport, foarte interesați de noua disciplină. Clubul Greenfield Bârlad oferă în această lună reduceri, bârlădenii necontribuind la costurile necesare cu încălzirea suprafeței.

Ce spun profesorii de sport despre padbol

“Este binevenit faptul că se poate practica la Bârlad padbolul, ceea ce noi numeam înainte tenis cu piciorul, însă de această dată intervin câteva criterii noi în regulament. De asemenea apare posibilitatea ricoșeului din perete, pentru că se desfășoară pe un teren mai mic, într-un spațiu închis. Acest sport necesită mult efort, transpiri mult, lucru pe care îl consider benefic pentru bârlădeni, pentru că toți avem nevoie de o astfel de mișcare, atât la o vârstă înaintată, cât și la nivel de copii, care pot dezvolta deprinderi și tehnici bune. Am fost încântat de curajul lui Ciprian Munteanu, un promotor al bazelor sportive private din Bârlad”, a declarat pentru Est News Adrian Todireasa, fondator Asociației „Bârlădenii”.

“Tenisul de picior este în general un exercițiu foarte bun de învățare a lovirii corecte a balonului. Când eram copii jucam ore întregi tenis de picior în lipsa unor terenuri de fotbal adecvate. Acum, din păcate, copiii nu mai au parte de așa ceva, spațiile de joacă sunt foarte restrânse și accesul la el limitat. Padbolul este foarte antrenant, pentru că într-o perioadă de timp foarte scurt îți pui în mișcare toate grupele musculare”, ne-a declarat Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad.

“Padbolul este un sport foarte atractiv, din ce am văzut era deja aglomerație la terenuri. Cei care au fost să joace au revenit cu prima ocazie când au avut timp liber. Odată ce îl joci te prinde, vrei încă o doză. E un joc de reacție, trebuie să fii mereu alert și capabil să ai schimbări bruște de direcție”, ne-a declarat Ovidiu Mangu, președintele Clubului Sportiv “Juniorul” Bârlad.

România, campioană mondială și bronz la europene

România a participat deja la competiții internaționale de padbol, cum ar fi Cupa Intercontinentală din Las Palmas în 2015, Campionatul Mondial din Uruguay în 2016, unde a luat medalia de aur la feminin, precum și prima Cupa Europeană de Padbol, unde a luat bronzul, organizată de Asociația Română de Padbol chiar in România, în anul 2017.

Și pentru ca evenimentul din 2017 a fost unul de mare succes, România a primit votul Federației Internaționale de Padbol și pentru organizarea celei de-a patra ediții a Campionatului Mondial de Padbol, pentru care se va face selecție națională.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnasta bârlădeancă Daniela Trică reprezintă România la Campionatul Mondial de Junioare

Daniela Trică, fostă gimnastă a ...

Campionatul de fotbal al Ministerului Afacerilor Interne, faza județeană, și-a desemnat câștigătorii

În perioada 31 mai – ...

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: