Home / Social / ISU Vaslui, în sprijinul locuitorilor din Ialomița rămași fără curent din cauza fenomenelor meteo extreme

ISU Vaslui, în sprijinul locuitorilor din Ialomița rămași fără curent din cauza fenomenelor meteo extreme

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui a venit în sprijinul locuitorilor din județul Ialomița care, la sfârșitul săptămânii, au rămas fără curent din cauza fenomenelor meteo extreme. La fel ca și colegii din alte 15 județe, pompierii noștri au trimis în zona afectată un generator de mare putere cu care să fie alimentată o parte din municipiul Urziceni până când problema realimentării cu energie electrică va fi rezolvată.

Pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, respectiv vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri, județul Ialomița s-a confruntat cu avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afectate, ISU Vaslui a trimis un container cu un generator de energie electrică de mare capacitate în zona Urziceni, cea mai puternic afectată din punct de vedere al infrastructurii electrice.

Generatorul ISU are o capacitate de 450 kVA și permite alimentarea temporară a unor localități cu energie electrică în cazul în care rețeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice. Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităților din Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Georgică Onofreiasa.

Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din județele Caraș-Severin și Timiș. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: