Home / Social / Peste 1.500 de familii vasluiene nu mai încasează alocație de susținere

Peste 1.500 de familii vasluiene nu mai încasează alocație de susținere

La sfârșitul anului trecut, în județul Vaslui mai beneficiau de alocație de susținere 10.873 de familii. În luna decembrie 2018 s-a alocat de la bugetul de stat 1,8 milioane de lei pentru alocația de susținere, fiecare familie primind în medie 166 lei. Dacă ne raportăm la luna ianuarie 2018, când erau în plată 12.519 familii, se constată o diminuare cu 1.646 beneficiari ai acestei prestații sociale.

Familiile pierd alocațiile de susținere în situația în care nu se mai încadrează în grila de venituri prevăzută de lege pentru acordarea sprijinului financiar sau atunci când copii din aceste familii înregistrează absențe nemotivate.

Numai în semestrul al II-lea al anului școlar 2017-2018, din numărul total de 18.012 copii de vârstă școlară din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, 4.783 copii au lipsit nemotivat de la cursuri.

Alocația pentru susținerea familiei se acorda în condițiile în care familiile care au în întreținere copii, realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 530 de lei și nu dețin nici un bun din lista acelor bunuri care conduc la excluderea acordarii dreptului. În esență, aceasta lista cuprinde clădiri – spații locative în afara locuinței de domiciliu, autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani, autocamioane, tractor, combină, suprafețe de teren, animale și păsări a căror valoare neta de producție anuală depașește 2.500 euro. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: