Home / Sanatate / Medicii din Iași, atrași de Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu apartamente și transport zilnic cu autocarul

Medicii din Iași, atrași de Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu apartamente și transport zilnic cu autocarul

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă să achiziționeze locuințe de serviciu pentru medicii care lucrează la Spitalul Județean de Urgență (SJU). Până la această dată au fost achiziționate de pe piața liberă opt apartamente, dintr-un program de 10 locuințe stabilit inițial.

Cât privește asigurarea transportului pentru medicii care fac naveta la Iași situația a fost rezolvată. SJU Vaslui a achiziționat un autocar cu care să facă naveta toți medicii.

În prezent, din cei 126 de doctori care lucrează la SJU Vaslui, 40 de medici sunt Iași și fac zilnic naveta. Un număr de 25 de doctori merg la Iași cu microbuzul pus la dispoziție de spital, iar restul cu mașina personală. Însă, odată cu apropierea iernii, o parte din doctorii care veneau la Vaslui cu mașina personală au dorit să facă naveta cu microbuzul. Cum microbuzul din dotare avea doar 17 locuri, nu se putea asigura transportul pentru toți medicii. “Microbuzul existent nu mai făcea față. Microbuzul cel nou a fost cumpărat, iar cel vechi va fi transferat la Centrul Județean pentru Cultură Vaslui”, a mai spus Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că odată cu achiziționarea locuințelor se constată o stabilizare a personalului medical în județul nostru. “Acum avem mai multe cereri pentru a veni medici la noi și sunt mai puține solicitări pentru a pleca. Am putea spune că avem o ofertă excedentară. Noi am cumpărat până acum opt apartamente din programul stabilit. Avem o cerere la ANL pentru construcția unei clădiri cu 20-30 de apartamente pentru angajații noștri. Dacă vom obține această finanțare, vom mai da din aceste apartamente la medici. Dacă nu, vom continua să cumpărăm locuințe de pe piață, deoarece ele rămân în patrimoniul Consiliului Județean”, a spus Dumitru Buzatu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: