Home / Sanatate / Ultima raportare a DSP Vaslui: 18 cazuri gripă

Ultima raportare a DSP Vaslui: 18 cazuri gripă

de Mihaela NICULESCU

Numărul cazurilor de gripă crește de la o zi la alta. Săptămâna trecută, Direcția de Sănătate Publică Vaslui a raportat un număr de 18 cazuri confirmate, cu șapte mai mult că în săptămâna anterioară. De asemenea, a fost înregistrată și o suspiciune de gripă, la un pacient din categoria de vârstă 50-64 de ani, pentru care au fost trimise probe spre confirmare.

Din fericire nu s-a mai înregistrat niciun deces, în afara celui declarat în săptămâna 14-20 ianuarie. Numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a crescut de la 1.412 la 1.564 în intervalul unei săptămâni, în schimb a scăzut umărul pneumoniilor și al internărilor din aceasta cauză.

Deși nu a fost încă declarată epidemie, creșterea numărului cazurilor gripă cât și al deceselor impune luarea unor măsuri de urgență. Restricționarea accesului aparținătorilor bolnavilor în spitale și izolarea persoanelor contaminate trebuie respectate întocmai, la fel ca și triajul epidemiologic în școli și grădinițe. În plus, populația trebuie să adopte măsuri minime de prevenție în această perioadă, precum folosirea măștilor de protecție, pe care să le schimbe la 2-3 ore. Dacă vaccinul antigripal a dispărut din farmacii, măștile nu sunt atât de căutate.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

Vaccin pe risc propriu! La Spitalul “Beldiman”, protocolul medical nu prevede testarea la antirabic

Nu și-a însușit bine cursurile ...

Investiții de milioane de euro în sănătate, pentru ca județul Vaslui să devină unul din centrele medicale importante din Moldova

de Dănuț CIOBANU Investițiile în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: