Home / Sanatate / Ultima raportare a DSP Vaslui: 18 cazuri gripă

Ultima raportare a DSP Vaslui: 18 cazuri gripă

de Mihaela NICULESCU

Numărul cazurilor de gripă crește de la o zi la alta. Săptămâna trecută, Direcția de Sănătate Publică Vaslui a raportat un număr de 18 cazuri confirmate, cu șapte mai mult că în săptămâna anterioară. De asemenea, a fost înregistrată și o suspiciune de gripă, la un pacient din categoria de vârstă 50-64 de ani, pentru care au fost trimise probe spre confirmare.

Din fericire nu s-a mai înregistrat niciun deces, în afara celui declarat în săptămâna 14-20 ianuarie. Numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a crescut de la 1.412 la 1.564 în intervalul unei săptămâni, în schimb a scăzut umărul pneumoniilor și al internărilor din aceasta cauză.

Deși nu a fost încă declarată epidemie, creșterea numărului cazurilor gripă cât și al deceselor impune luarea unor măsuri de urgență. Restricționarea accesului aparținătorilor bolnavilor în spitale și izolarea persoanelor contaminate trebuie respectate întocmai, la fel ca și triajul epidemiologic în școli și grădinițe. În plus, populația trebuie să adopte măsuri minime de prevenție în această perioadă, precum folosirea măștilor de protecție, pe care să le schimbe la 2-3 ore. Dacă vaccinul antigripal a dispărut din farmacii, măștile nu sunt atât de căutate.

About Mihai Vasile

x

Check Also

ULTIMA ORĂ! Pompierii bârlădeni au salvat o femeie de 80 de ani și au stins incendiul care cuprinsese un trailer

de Mihaela NICULESCU Două intervenții ...

Update! Accident cu șase victime la Sărățeni

Update: Accidentul produs în această ...

Investiții masive la SJU Vaslui, pentru a deveni unul din cele mai moderne spitale din Moldova

de Dănuț CIOBANU  Spitalul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: