Home / Administratie / Varianta din Vaslui, schimbare radicală. Va arăta ca bulevardul principal din oraș

Varianta din Vaslui, schimbare radicală. Va arăta ca bulevardul principal din oraș

Centura municipiului Vaslui, actuala stradă Decebal, destinată autotrenurilor care tranziteză orașul de la nord la sud, își va schimba radical înfățișarea, prin reabilitarea în totalitate a acesteia. Autoritățile locale promit că, odată ce vor fi finalizate marile proiecte din partea de est a municipiului, strada Decebal va arăta ca actualul bulevard Ștefan cel Mare.

Autoritățile locale din Vaslui continuă programul de dezvoltare a municipiului. Una dintre investițiile importante prinse în capitolul ”investiții” este centura de est a orașului, cea care face legătura dintre Bârlad și Iași, pe drumul național DN 24. Pe lângă infrastructura rutieră și cea de apă și canalizare, primăria va reface și iluminatul public, prin înlocuirea actualilor stâlpi cu alții care vor avea lămpi cu becuri ecologice. Toate acestea, însă, se vor realiza abia după finalizarea viitorului bazar și a târgului auto.

Pe strada Decebal, se va face, în perioada următoare, transport greu de materiale. Este un volum mare de pământ ce trebuie dus de acolo prin construcția noului bazar. Ulterior, se va face rețeaua de apă și canalizare, iluminatul public și partea carosabilă astfel încât strada Decebal să arate ca bulevardul Ștefan cel Mare”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Conform graficilor de execuție a lucrărilor, viitorul bazar și târg auto ar urma să fie finalizate în trei ani. Până atunci, șoferii vor avea în continuare de suportat actualul beton de pe varianta Vasluiului. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Blocuri ANL pentru locuințe de serviciu și închiriere

Construcția de locuințe este una ...

18 august 2019 – Comune vasluiene în sărbătoare

Sărbătoarea Sfintei Marii aduce voie ...

Suntem pe ”cai mari”: județul Vaslui a devenit cel mai mare importator de gunoaie din Moldova

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

%d blogeri au apreciat: