Home / Invatamant / Donație importantă primită de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”

Donație importantă primită de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”

de Mihaela NICULESCU

Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad a primit zilele trecute o donație din partea fundației European Computer Driving Licence (ECDL), cea care eliberează permisul european de conducere a computerului.

Imprimanta 3D Zortrax M200 este prima imprimantă oferită gratuit unui liceu din județul Vaslui și este deosebit de utilă Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, care are mai multe clase cu profil tehnic. Imprimanta va crea modele tridimensionale ale diferitelor piese, ce vor fi folosite în laboratoarele școlii ca material didactic.

La începutul lunii martie un reprezentant al ECDL va ajunge la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” pentru a instrui profesorii în utilizarea aparaturii primite.

În perioada 2 – 4 martie, vor fi instruiți patru profesori de pe discipline tehnice, de la liceul nostru, care apoi vor fi supuși unui test. Fiecare dintre ei va trebui, ulterior, să instruiască 10 elevi”, ne-a declarat Irina Chiriac, directoarea Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.

Imprimanta 3D a fost oferită colegiului bârlădean întrucât între acesta și fundația ECDL a avut loc o colaborare strânsă în domeniul certificării abilităților de operare pe computer și a cunoștințelor IT.

În unitatea școlară bârlădeană au fost organizate cursuri de dobândire a permisului european de conducere a computerului, atât pentru adulți, cât și pentru elevi. Cursurile au fost primite foarte bine, elevii reușind cu acest permis să își poată echivala proba de competențe digitale din cadrul examenului de bacalaureat.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

Cinci elevi și doi profesori de la Școala ”C. Parfene”, participanți la un proiect în Finlanda

Cinci elevi din clasa a VII-a A de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: