Home / Administratie / Negrești scoate capul spre civilizație: investiții de 17 milioane de lei în sistemul de apă și canalizare

Negrești scoate capul spre civilizație: investiții de 17 milioane de lei în sistemul de apă și canalizare

de Dănuț CIOBANU

Ieri, la sediul Primăriei Negrești, a avut loc semnarea contractului de execuție a proiectului „Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații de pompare apă uzată în Negrești”. Valoarea totală a contractului se ridică la 17.753.115 lei fără TVA. În jurul datei de 15 februarie 2019 va fi emis ordinul de începere a lucrărilor. În orașul Negrești și suburbia Parpanița sunt prevăzute extinderi ale sistemului de apă pe 34 de străzi și a sistemului de canalizare pe 38 de străzi.

În cadrul orașului Negrești și suburbia Parpanița se vor realiza lucrări de reabilitare și extindere a sistemului zonal de alimentare cu apă, dar și asigurarea debitelor necesare pentru extinderi ulterioare. Investițiile propuse sunt: constituirea zonei de protecție în jurul prizei de apă de la captarea Căzănești, reabilitare conductă de aducțiune pe o lungime de 1.536 metri, extindere rețelei de distribuție apă potabilă în Negrești pe o lungime de 12.467 metri, instalareau unei stații de pompare pe rețeaua de apă, dotarea stației de pompare Parpanița cu un generator și un debitmetru.

Pentru rețeaua de canalizare din Negrești și suburbia Parpanița au fost propuse următoarele investiții: extindere rețea de canalizare ape uzate menajere, cu conducte pe o lungime de 16.263 metri, conducte de refulare aferente stațiilor de pompare, pe o lungime de 3.950 metri, construcția a nouă stații noi de pompare a apelor uzate. În orașul Negrești, stațiilor noi de pompare a apelor uzate vor fi montate pe străzile I.L.Caragiale, N.Iorga, Bârladului și Decebal. În Parpanița, stațiile de pompare a apelor uzate vor fi instalate pe străzile 10, 8, 6, 5 și 3.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 21 de luni, perioada de garanție fiind de 36 de luni. Lucrările vor fi realizate de Asocierea de firme SC EUSKADI SRL Timișoara și SC INSTAL SERVICE TEHNOLOGY SRL Magurele. Valoarea totală a contractului se ridică la 17.753.115 lei fără TVA.

Radu Tutunaru, manager de proiect, a precizat că lucrările de execuție la acest contract fac parte din proiectul „Fazarea proiectului reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești din județul Vaslui”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Prin acest proiect urmărim îmbunătățirea calității apei potabile și protecția sănătății publice, protecția mediului înconjurător, precum și creșterea numărului locuitorilor racordați la rețeaua de apă potabilă și de canalizare. De asemenea, se va dezvolta colectarea apelor uzate menajere și va fi optimizată funcționarea sistemelor de distribuție a apei și colectare a apelor uzate menajere”, a spus Radu Tutunaru.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: