Home / Social / S-a mai “îndulcit” imaginea Vasluiului: dulceața de zmeură Coasta Neagului, prezentată la expozițiile din Berlin și Bruxelles

S-a mai “îndulcit” imaginea Vasluiului: dulceața de zmeură Coasta Neagului, prezentată la expozițiile din Berlin și Bruxelles

În luna ianuarie 2019 județul Vaslui a fost reprezentat cu produse tradiționale la două expoziții internaționale. Este vorba despre producătorul SC Zmeurișul Coasta Neagului SRL din localitatea Bălești, Comuna Cozmești, care a prezentat „Dulceață de zmeură Coasta Neagului” la expozițiile de la Berlin și Bruxelles. Producătorul a fost prezent la cele două evenimente cu dulceață ambalata în cutii de lemn personalizate și a dat, cu titlul gratuit, 10,50 kilograme (30 borcane de 350 grame) de dulceață. Produsele ambalate au fost însoțite de câte un certificat de calitate/conformitate cu respectarea normelor igienico-sanitar veterinare în vigoare.

La Berlin a avut loc „Expoziția Internațională Săptămâna Verde”, în perioada 18-27 ianuarie 2019, iar la Bruxelles a avut loc evenimentul „Promovarea Catalogului produselor agroalimentare de calitate – aplicație Smartphone”, în data de 28 ianuarie 2019.

„Cele două evenimente reprezentau o bună oportunitate de promovare a produselor agroalimentare locale. Noi am lansat invitația tuturor producătorilor locali, autorizați, de a participa cu produse atestate tradițional, cu titlu de mostre, pentru a fi oferite participanților spre degustare împreună cu pliante, cărți de vizită și alte materiale de prezentare”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui.

Ministerul Agriculturii a organizat cele două evenimente, în contextul în care România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene la începutul anului 2019. Expozițiile au fost importante pentru prezentarea produselor agroalimentare, din categoria celor înregistrate pe baza schemelor de calitate naționale, produse care au aplicat pe schemele de calitate europene (DOP, IGP, STG) și băuturi spirtoase cu Indicație Geografică. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: