Home / Sanatate / Alarmant! Gripa ia amploare în județ

Alarmant! Gripa ia amploare în județ

Nu mai puțin de 45 de cazuri de gripă au fost înregistrate, în acest sezon rece, până în prezent, la nivelul județului Vaslui, a anunțat ieri conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural. Toți pacienții infectați cu virusul gripal sunt nevaccinați.

“Din nefericire, avem și copii printre persoanele infectate cu virusul gripal. Dacă în perioada 14 – 20 ianuarie, când s-au înregistrat primele cazuri de gripă, am avut 11 la finalul săptămânii, în perioada 21 – 27 ianuarie numărul acestora a crescut la 18, iar până la această dată avem încă 16 cazuri. Cel mai tânăr pacient are vârsta de doi ani și provine din mediul rural. Starea tuturor bolnavilor de gripă este una controlată, nu pune probleme niciun pacient”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP.

În cadrul întâlnirii, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a precizat că, în ultima perioadă, se constată o creștere a numărului de elevi care absentează de la cursuri, dar a subliniat că nu toți copiii care au lipsit de la ore sunt bolnavi, o parte dintre aceștia fiind ținuți acasă de părinți, pentru prevenirea unor eventuale îmbolnăviri. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Drepturi la replică în loc de răspunsuri clare la problemele delicate ale Spitalului “Beldiman”

Cu toate că ziarul Est ...

Asistenții medicali de la „Beldiman” se revoltă! Nu mai pot face față orelor suplimentare

Din cauza managementului defectuos, incapabil ...

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: