Home / Justitie / Prins de polițiști la volan, fără drept

Prins de polițiști la volan, fără drept

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița efectuează cercetări în privința unui cetățean din Republica Moldova care conducea un ansamblu de vehicule deși permisul de conducere deținut nu îi dădea acest drept.

I.G., în vârstă de 29 de ani, ca vrut să iasă din țară conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria B, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria BE.

Cu privire la cele constatate I.G. a declarat că a preluat ansamblul de vehicule din stația Petrom, situată în proximitatea P.T.F. Albița, și l-a condus pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră, deși avea cunoștință că permisul de conducere valabil deținut nu îi dădea dreptul. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Iată ce minune: au ieșit polițiștii locali din mașini și s-au apucat de patrulat

Așa da! Polițiștii locali patrulează ...

Sancțiuni aplicate de polițiștii vasluieni în urma campaniei „Alcoolul conduce la tragedii – Povești fără happy-end”

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii ...

Scandalos! Parcul din centrul Bârladului, nerecomandat minorilor. Dar nici adulților

Scene scandaloase! De asta au ...

%d blogeri au apreciat: