Home / Justitie / Țigări de contrabandă, ascunse în tavanul unui microbuz

Țigări de contrabandă, ascunse în tavanul unui microbuz

Echipa comună de control de la Vama Albița a descoperit 42.800 de țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în spații special amenajate în tavanul unui microbuz condus de un cetățean român, ce urmau a fi introduse ilegal în țară.

P.N., în vârstă de 25 de ani, a vrut să intre în țară ieri, conducând un microbuz marca Mercedes, cu destinația Franța.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului, iar echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă în spații special amenajate prin dublarea tavanului microbuzului cantitatea de 42.800 de țigarete (2.140 pachete), cu timbru de acciză Republica Moldova.

Tânărul a declarat că nu știa de existența țigărilor ascunse, iar conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancționării contravenționale a acestuia cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar țigările în valoare totală de 10.700 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, autovehiculul, în valoare de 15.000 lei, a fost confiscat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Autoturism furat din Franța, descoperit la controlul de frontieră Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul ...

A încercat să iasă din România cu pașaportul fratelui său

Polițiștii de frontieră vasluieni au ...

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

%d blogeri au apreciat: