Home / Social / A început ”decimarea” puturoșilor și ar fi bine să țină: asistați vasluieni, rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă

A început ”decimarea” puturoșilor și ar fi bine să țină: asistați vasluieni, rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă

de Mihaela NICULESCU

Asistații social din județ au dat de greu, după ce anul trecut a intrat în vigoare Legea 192/2018, care modifică Legea 416/2001, a venitului minim garantat. În doar două luni, din octombrie până în decembrie 2018, au fost sistate ajutoarele sociale pentru șapte beneficiari ai venitului minim garantat. Asta, pentru că, potrivit legii, au refuzat un loc de muncă și nu au participat la programe de formare profesională.

Dacă până anul trecut legea permitea asistaților social să refuze trei locuri de muncă, acum lucrurile s-au schimbat, iar aceștia nu mai pot refuza nici un loc de muncă.

„Dacă refuză un loc de muncă oferit de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), beneficiarii de ajutor social sunt scoși din evidență și astfel nu mai primesc de la AJOFM dovada pe care să o prezinte serviciului social din cadrul primăriei pe raza căreia au domiciliul. Neavând această adeverință, pe care să o prezinte la Primărie, asistatului social i se va suspenda sau înceta dreptul la ajutorul social. În adeverința eliberată de AJOFM se specifica faptul că beneficiarul nu a refuzat un loc de muncă sau un program de formare profesională.”, a explicat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Laura Toporăscu, pentru Est News.

La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială figurau 8.331 de familii beneficiare ale ajutorului social, din care 242 numai la Bârlad, oraș în care nu fusese sistat niciun ajutor social.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: