Google+
Home » Justitie » Doi tineri au încercat să introducă în țară țigări de contrabandă, pe care le-au ascuns în tavanul autovehiculelor

Doi tineri au încercat să introducă în țară țigări de contrabandă, pe care le-au ascuns în tavanul autovehiculelor

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a descoperit 43.800 de țigarete ce urmau a fi introduse ilegal în țară, ascunse în spații special amenajate în tavanul unui microbuz condus de un cetățean român.

Acesta este cel de-al doilea caz înregistrat în același punct de frontieră, în interval de câteva ore, în care un bărbat a încercat să introducă ilegal în țară țigarete de contrabandă, ascunse în spații special amenajate în tavanul unui microbuz.

Pe 31 ianuarie, I.D., în vârstă de 23 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes înmatriculat în Republica Moldova, a vrut să introducă în țară, fără a le declara, 2.190 pachete de țigări, cu timbru de acciză Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului, iar echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă în spații special amenajate prin dublarea tavanului microbuzului, cantitatea de 43.800 de țigarete.

Tânărul a declarat că nu știa de existența țigărilor ascunse, iar conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancționării contravenționale a acestuia cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar țigările în valoare totală de 10.512 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată, autovehiculul, în valoare de 15.000 lei, a fost confiscat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

Un caz similar s-a înregistrat în același punct de frontieră, câteva ore mai devreme, când echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a descoperit 42.800 de țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse tot în spații special amenajate în tavanul unui microbuz condus de un cetățean român. Și în acest caz, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculul a fost indisponibilizat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: