Home / Social / Invenția bârlădeanului Adrian Roșca ajunge pe masa Ministerul Apărării Naționale

Invenția bârlădeanului Adrian Roșca ajunge pe masa Ministerul Apărării Naționale

de Mihaela NICULESCU

Lumea științifică este interesată tot mai mult de invenția bârlădeanului Adrian Roșca. „Mașina viitorului” a intrat în atenția cercetătorilor.

Vasile Moraru, consilier superior în cadrul Ministerului Cercetării și Inovării, a fost extrem de impresionat de invenția bârlădeanului. Prezent la Salonul Auto București, unde mașina cu prisme de blocare RosMar Hreasca a atras zeci de mii de vizitatori, Moraru a stabilit un contact cu inventatorul „mașinii viitorului”. Întâlnirea dintre cei doi a avut loc săptămâna trecută la Ministerul Cercetării și Inovării. Conștientizând importanța și valoarea invenției, specialistul din Ministerul Cercetării l-a sfătuit pe Adrian Roșca să se adreseze Ministerului Apărării Naționale, mai exact lui Andrei Ignat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Armamente din cadrul MApN.

„Dacă domnul Vasile Moraru de la Ministerul Cercetării și Inovării nu ar fi considerat invenția mea o soluție de îmbunătățire a tehnicii militare, cu siguranță nu m-ar fi îndrumat către Ministerul Apărării. Sper că discuția cu secretarul de stat Andrei Ignat, despre care am auzit că este un om cu o pregătire specială, va fi una de bun augur. Am înțeles că la întâlnirea pe care o voi avea în curând cu secretarul de stat de la Departamentul pentru Armamente va participa și un aviator specialist în forțe G.”, a declarat Adrian Roșca, pentru Est News.

Acesta a mărturisit că în următoarea perioadă va avea și alte întâlniri importante, despre care încă nu ne-a dezvăluit nimic. A precizat, însă, că are susținerea câtorva nume grele ale lumii academice, profesori universitari care l-au felicitat pentru sclipirea de geniu pe care a avut-o.

„Nu mă afectează faptul că sunt unii oameni care pun la îndoială invenția mea și o consideră o glumă. Am sprijinul mai multor profesori universitari, care pur și simplu au lăcrimat la Salonul Auto București, când le-am prezentat ideea mea. M-au felicitat din inimă, iar unii chiar mi-au recomandat să fiu atent la securitatea mea. Mă onorează susținerea lor și îi asigur că nu-i voi dezamăgi”, a ținut să precizeze inventatorul Adrian Roșca.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un bărbat a murit în apropiere de Mănăstirea Bujoreni după ce a fost înțepat de viespi

Un bărbat de 41 de ...

Două persoane care erau date dispărute au fost găsite de polițiștii vasluieni

Doi bărbați în vârstă de ...

Tânără de 15 ani din Zăpodeni dispărută de la domiciliu

Pe 7 octombrie, Valentina – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: