Google+
Home » Social » Zeci de oameni de afaceri din județ, într-o misiune economică în Republica Moldova

Zeci de oameni de afaceri din județ, într-o misiune economică în Republica Moldova

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui a organizat o misiune economică în Republica Moldova la care au participat zeci de oameni de afaceri din județ. Pe lângă prezența la deschiderea celei mai mari manifestări economice anuale din țara vecină, ”Fabricat în Moldova”, reprezentanții firmelor vasluiene au avut posibilitatea să stabilească relații bilaterale cu parteneri comerciali de peste Prut, în cadrul Forumului de Afaceri ”Republica Moldova – România”.

O delegație formată din zeci de oameni de afaceri și reprezentanți ai autorităților publice din județul nostru a participat, așa cum s-a întâmplat, de altfel, în ultimii ani, la cel mai mare eveniment comercial desfășurat în Republica Moldova, ”Fabricat în Moldova”. Mediul de afaceri vasluian a avut ocazia unor întrevederi cu potențiali parteneri din țara vecină.

În prima zi a misiunii, delegația a asistat la deschiderea oficială a expoziției de produse organizată de Camera de Comerț a Republicii Moldova, una de anvergură tot mai mare de la o ediție la alta și ajunsă în acest an la ediția a XVIII-a. De altfel, în acest an, au fost prezenți nu mai puțin de 450 de expozanți, aproape toți din țara vecină.

Un lucru foarte important este promovarea și susținerea producătorului autohton. Fabricat în Moldova este acea platformă unde putem și suntem obligați să susținem companiile din țara noastră, produsele și serviciile pe care le oferă ei pentru consumatorii locali, dar și pentru cei care vin din afara granițelor. În fiecare an venim cu un anumit generic, iar la această ediție este ”Acasă. Autentic. Autohton”. Facem presiune pe noi, pe agenții economici, să consumăm și să producem aici, în Republica Moldova, produsele fabricate în țara noastră”, a declarat președintele CCI a Republicii Moldova, Sergiu Harea.

După ce a asistat la momentul inaugural, delegația vasluiană a vizitat standurile expoziționale, la care erau prezentate produse dintre cele mai diversificate, de la mobilă și textile, la produse alimentare și băuturi alcoolice. În partea a doua a zilei, oamenii de afaceri și reprezentanții autorităților publice vasluiene au vizitat cea mai mare unitate viticolă privată din Republica Moldova, cea de la Cojușna, vizită care s-a încheiat cu un dineu și o degustare de vinuri.

În cea de-a doua zi a misiunii economice, delegația vasluiană a participat la Forumul de Afaceri Republica Moldova – România, la care invitat special a fost ambasadorul extraordinar și plenipotențial al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

În partea a doua a forumului, oamenii de afaceri de pe cele două maluri ale Prutului au avut întrevederi în timpul cărora au avut posibilitatea încheierii de contracte ferme de colaborare între firme. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: