Home / Invatamant / O mămică din Bârlad, victorioasă în lupta cu sistemul: clasa pregătitoare pentru copii cu cerințe educative speciale va începe cursurile săptămâna viitoare, la Bârlad

O mămică din Bârlad, victorioasă în lupta cu sistemul: clasa pregătitoare pentru copii cu cerințe educative speciale va începe cursurile săptămâna viitoare, la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Un vis împlinit! Camelia Baran, mama unui copil de opt ani, din Bârlad, cu autism și ADHD, a câștigat lupta cu sistemul. În cele din, urmă, la insistențele acesteia și cu sprijinul altor părinți, bârlădeanca a reușit să convingă conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui să înființeze o clasă pregătitoare pentru copii cu nevoi speciale.

Cursurile vor începe săptămâna viitoare, pe 11 februarie, și se vor ține într-o clasă aflată în sediul fostei Școli nr. 7 Bârlad. Programul acestei clase, în care va preda educatorul specializat Raluca Chireac, va fi între ora 12 și 16, de luni până vineri.

Părinții ar fi vrut ca micuții să învețe de dimineață, de la 8, întrucât la prânz erau programați pentru ședințe de terapie în centre de specialitate. În cele din urmă au acceptat orarul impus, urmând ca în următoarea perioadă schemele de terapie să fie adaptate noului lor program școlar. Clasa pregătitoare care va începe cursurile săptămâna viitoare are cinci elevi, cu vârste cuprinse între șase ani și jumătate și opt ani. Micuții vor intra la ore după ce vor finaliza cursurile colegii lor mai mari, care învață dimineața în cele trei clase speciale (a II-a, a III-a, a IV-a) ce funcționează acum la fosta Școală nr. 7. Patru dintre elevii noii clase pregătitoare sunt din Bârlad, iar unul este din Popeni.

Părinții sunt mulțumiți că în cele din urmă ISJ a înțeles și a acceptat să înființeze o clasă zero pentru copiii cu nevoi speciale și că aceștia nu vor mai pierde timpul într-o clasă din învățământul de masă, unde cadrele didactice nu se puteau ocupa de ei. În acest fel, părinții au speranța că ai lor copii vor putea face achiziții importante, care să le asigure o oarecare independență pe viitor.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: