Home / Justitie / Angajații Penitenciarului Vaslui vor protesta în fața Ministerului Justiției ”pentru o salarizare echitabilă”

Angajații Penitenciarului Vaslui vor protesta în fața Ministerului Justiției ”pentru o salarizare echitabilă”

Peste zece angajații ai Penitenciarului Vaslui vor protesta, la sfârșitul acestei săptămâni, alături de alți colegi din țară, în fața Ministerului Justiției, în semn de nemulțumire față de modul de salarizare din sistem. În plus, protestatarii vor solicita condiții mai bune de lucru, precum și încetarea discriminării pensionarilor militari.

Agenți de penitenciare din Vaslui, alături de colegi din întreaga țară, polițiști și rezerviști militari vor protesta, pe 7 februarie, în fața sediului Ministerului Administrației și Internelor și al Ministerului Justiției împotriva inechităților salariale și a discriminării pensionarilor militari. A doua zi, mitingul se va muta în fața Parlamentului României. Acțiunile de protest se vor suprapune cu Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri, iar prin pichetările comune se dorește atragerea atenției asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele personalului activ și în rezervă din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

”Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice și care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate. Printr-o scamatorie legislativă, respectiv OUG 59/2017, pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obținute în vederea pensionării, cum ar fi Semnul onorific ”În Serviciul Patriei”, majorarea pentru fiecare an peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare și contribuția individuală suplimentară la pensie”, ne-a declarat președintele Sindicatului ”Megas” din cadrul Penitenciarului Vaslui, Gabriel Mititelu.

Prin protestul lor, angajații din penitenciare solicită condiții de lucru mai bune și o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate și încetarea discriminării pensionarilor militari. În cazul în care guvernanții nu vor răspunde pozitiv solicitărilor, salariații din sistemul penitenciar amenință cu proteste pe termen nelimitat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șoferul unui microbuz școlar, cu permisul suspendat după ce a condus sub influența alcoolului

Un control de rutină al ...

Un bârlădean de 44 ani a fost reținut după ce și-a pus la dispoziție apartamentul pentru practicarea prostituției

Proxenetism. Aceasta este infracțiunea pentru ...

Furtul și operațiunile financiare frauduloase, infracțiuni frecvente pe masa polițiștilor vasluieni

O femeie de 42 ani ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: