Google+
Home » Administratie » Bȃrlădenii îi mulțumesc primarului Boroș pentru Aqua Land-ul din cartierele Munteni și Podeni

Bȃrlădenii îi mulțumesc primarului Boroș pentru Aqua Land-ul din cartierele Munteni și Podeni

Temperaturile de primăvară din ultima săptămȃnă au retrezit la viață nervii locuitorilor din cartierele istorice ale Bȃrladului, unde fiecare schimbare de sezon rece înseamnă drumuri desfundate, mai ceva ca pe ulițele din mediul rural. Pentru că supărarea oamenilor nu-l atinge pe Dumitru Boroș, care le-a cerut acestora înțelegere și răbdare pȃnă cȃnd Primăria va avea fonduri să înceapă asfaltarea străzilor din cele două zone, soluția la îndemȃnă rămȃne cea a galoșilor și… hazul de necaz pe rețelele de socializare.

S-a întors nămolul pe străzile Bȃrladului, motiv pentru care bȃrlădenii din Munteni și Podeni s-au trezit peste noapte direct în Aqua Land-ul promis de primarul Dumitru Boroș în campania electorală din 2016.

Ce mai contează că locul parcului de agrement cu care se lăuda candidatul liberal că le va aduce relaxare tuturor nu e la Prodana, și nici nu are patru bazine de înot, ci a fost amenajat în mod natural, cu zero costuri, în cartierele istorice!

La doi pași de zona centrală a orașului, locuitorii de pe strada Dimitriu Bârlad au la dispoziție un trotuar minuscul, unde numai o singură persoană poate face slalom printre pietre, pentru că întreaga stradă arată ca în Veneția. Din loc în loc, mici oaze de balastru le arată curioșilor că e, totuși, vorba de un drum, altminteri oricine ar putea crede că rȃuri nesfȃrșite caută să se reverse undeva, spre disperarea oamenilor care au apă de cȃțiva centimetri fix în poartă.

Unde e relaxarea promisă? A fost înlocuită de iritare, care vine nu doar de la cizmele de cauciuc încărcate de nămol, singurele încălțări care fac față la astfel de condiții, ci și de la mizeria cărată zilnic în case, de către cei care locuiesc în zonă.

O bȃrlădeancă a postat pe un grup de socializare fotografii grăitoare pentru modul în care se face administrație și gospodărire în urbe, în mileniul 3, cȃnd în alte orașe de provincie se discută și se finanțează investiții pentru parcări cu senzori, linii electrice subterane sau alte asemenea, care înseamnă, în esență, preocupare pentru nevoile urgente ale comunității și respect pentru banii contribuabililor.

Bȃrlădeanca în cauză a punctat, ironic, că „acestea sunt marile realizări ale primarului Dumitru Boroș” și i-a grăbit pe membrii grupului către Primărie, să-și plătească impozitele pentru… nimic!

Chiar dacă nămolul ca la Techirghiol nu-i încȃntă pe locuitorii din Munteni și Podeni, aceștia mai au de așteptat pȃnă să vadă asfaltul. De ce? Pentru că abia au fost alocați bani pentru realizarea studiilor de fezabilitate, studii care estimează că modernizarea străzilor din cele două cartiere va costa Primăria Bȃrlad 36 de milioane de lei. În condițiile în care proiectul de canalizare din cele două zone este realizat abia în proporție de 80%, iar străzile canalizate trebuie să fie pregătite pentru a fi asfaltate, finalul anului 2019 pare un termen nerealist pentru începerea lucrărilor de modernizare.

Pȃnă atunci, condiții de mediu rural, milioane de nervi întinși la maximum și impozite ca la oraș achitate la ghișeele din Primărie! (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: