Home / Justitie / Concluziile polițiștilor vasluieni după o analiză a infracționalității din județ

Concluziile polițiștilor vasluieni după o analiză a infracționalității din județ

Infracționalitatea sesizată a crescut în cursul anului 2018, la nivelul județului Vaslui, cu aproape 3% față de anul precedent, se arată într-un raport prezentat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Procentajul este în creștere cu peste 5% și în cazul infracțiunilor de natură judiciară, în timp ce o scădere semnificativă se înregistrează în ceea ce privește infracționalitatea stradală.

“Din analiza indicatorilor privind numărul de infracțiuni sesizate în mediul rural, a rezultat faptul că s-a înregistrat un trend ascendent, în cursul anului 2018, creșterea fiind de aproximativ 2,8% Din numărul total de in fracțiuni sesizate în mediul rural, ponderea cea mai mare o au infracțiunile de loviri și alte violențe, care reprezintă aproximativ 40% din totalul infracțiunilor. Scăderi se înregistrează la furturi, la infracționalitatea contra patrimoniului, dar și în ceea ce privește infracțiunile de tâlhărie și înșelăciune”, a declarat, ieri, Doru Gabriel Panțîru, șeful IPJ Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe drumurile publice din județul Vaslui s-a înregistrat o creștere a numărului de accidente de circulație cu peste 11%, iar a evenimentelor rutiere grave cu peste 17%.

“Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost: abaterile bicicliștilor, abateri comise de căruțași, neadaptarea vitezei la condițiile de drum și abateri ale pietonilor. În scopul reducerii accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, polițiștii au aplicat aproximativ 37.000 de sancțiuni contravenționale și au reținut peste 3.500 de permise de conducere”, a mai precizat Panțîru.

Șeful IJP a precizat că în perioada următoare vor fi intensificate acțiunile de prevenire, în vederea reducerii evenimentelor rutiere. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Pogonești s-a finalizat rețeaua de canalizare

În comună s-au realizat mai ...

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

O femeie s-a dat drept șoferul accidentului învăluit în mister de la Roșiești. Un cititor Est News vine cu o dezvăluire șocantă

O femeie de 50 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: