Home / Justitie / Concluziile polițiștilor vasluieni după o analiză a infracționalității din județ

Concluziile polițiștilor vasluieni după o analiză a infracționalității din județ

Infracționalitatea sesizată a crescut în cursul anului 2018, la nivelul județului Vaslui, cu aproape 3% față de anul precedent, se arată într-un raport prezentat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Procentajul este în creștere cu peste 5% și în cazul infracțiunilor de natură judiciară, în timp ce o scădere semnificativă se înregistrează în ceea ce privește infracționalitatea stradală.

“Din analiza indicatorilor privind numărul de infracțiuni sesizate în mediul rural, a rezultat faptul că s-a înregistrat un trend ascendent, în cursul anului 2018, creșterea fiind de aproximativ 2,8% Din numărul total de in fracțiuni sesizate în mediul rural, ponderea cea mai mare o au infracțiunile de loviri și alte violențe, care reprezintă aproximativ 40% din totalul infracțiunilor. Scăderi se înregistrează la furturi, la infracționalitatea contra patrimoniului, dar și în ceea ce privește infracțiunile de tâlhărie și înșelăciune”, a declarat, ieri, Doru Gabriel Panțîru, șeful IPJ Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe drumurile publice din județul Vaslui s-a înregistrat o creștere a numărului de accidente de circulație cu peste 11%, iar a evenimentelor rutiere grave cu peste 17%.

“Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost: abaterile bicicliștilor, abateri comise de căruțași, neadaptarea vitezei la condițiile de drum și abateri ale pietonilor. În scopul reducerii accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, polițiștii au aplicat aproximativ 37.000 de sancțiuni contravenționale și au reținut peste 3.500 de permise de conducere”, a mai precizat Panțîru.

Șeful IJP a precizat că în perioada următoare vor fi intensificate acțiunile de prevenire, în vederea reducerii evenimentelor rutiere. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: