Home / Social / De ieri, spitalul bârlădean are, din nou, medic gastroenterolog
Dr. Ana-Maria Chiosa, gastroenterolog

De ieri, spitalul bârlădean are, din nou, medic gastroenterolog

de Mihaela NICULESCU

După aproape trei ani, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad a angajat un medic gastroenterolog, care și-a început de ieri activitatea. Ana – Maria Chiosa, noul medic specialist în gastroenterologie, are deja trei pacienți internați dar, cu siguranță, va avea mult mai mulți, având în vedere incidența crescută a bolilor digestive în rândul pacienților bârlădeni și din mediul rural limitrof.

Pe lângă consultația și tratamentul de specialitate, medicul Ana – Maria Chiosa va efectua și investigații cu ajutorul endoscopului (invazive), neutilizat de câțiva ani.

Am analizat endoscopul și se pare că este în stare bună de funcționare. L-am probat. Deoarece Spitalul «Beldiman» este o unitate publică, acest tip de investigații nu se fac la cerere, contra cost, ci gratuit, numai pentru pacienții care au indicație pentru endoscopie. Am constatat că în top se află cirozele cauzate de consumul de alcool. Primii mei pacienți au fost diagnosticați cu această afecțiune. Investigațiile cu endoscopul sunt deosebit de utile în punerea unui diagnostic corect, întrucât cu ajutorul acestuia se pot depista foarte bine afecțiuni ale stomacul, ficatului sau colonului”, a declarat dr. Ana – Maria Chiosa, pentru Est News.

Medicul gastroenterolog, în vârstă de 29 de ani, este din Iași și a venit la spitalul din Bârlad cu dorința de a rămâne. Acest lucru depinde și de modul în care se va acomoda cu spitalul și colectivul de aici.

Bârlădenii au mare nevoie de un gastroenterolog la ei în oraș pentru că mulți suferă de boli digestive. Sunt pacienți cu venituri modeste, care nu-și permit investigații la clinici private, iar acum vor avea posibilitatea de a beneficia gratuit de endoscopie. Deocamdată, rămâne ca spitalul să găsească locul potrivit atât pentru amenajarea Compartimentului de Gastroenterologie (posibil la etajul II), cât și a cabinetului în care va fi instalat endoscopul (probabil, la parter).

About Tehno Redactor

x

Check Also

Daune plătite de 16.240 lei, prin polițele de asigurare obligatorie a locuinței

La sfârșitul lunii august 2019, ...

Parcul de joacă din zona Crolux – Bârlad intră în proces de modernizare

Locul de joacă pentru copii ...

Bătrân din Bogdănești, lovit de o mașină după ce a încercat să traverseze strada fără să se asigure

Un bărbat de 72 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: