Home / Sanatate / Epidemia de gripă a „speriat” și săpunul la Spitalul „Beldiman”

Epidemia de gripă a „speriat” și săpunul la Spitalul „Beldiman”

de Mihaela NICULESCU

Fără săpun! În plină epidemie de gripă, la grupul sanitar al ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, ieri dimineață, nu era nici zare de săpun.

O cutie galbenă, utilizată, de regulă, pentru aruncarea acelor de seringă folosite, stătea goală pe chiuvetă, fără niciun strop de săpun, deși asta părea că era destinația sa. Puțin probabil ca săpunul să se fi epuizat până la ora 08.30. Pentru asigurarea unei igiene corespunzătoare într-un spital, nu este suficient să existe doar săpun lichid, ci trebuie ca acesta să fie ținut într-un recipient special, nu într-o cutie în care orice persoană contaminată înmoaie mâna. De regulă, trebuie folosite recipiente cu pompiță pentru săpun lichid, sau recipiente fixate în perete, din care săpunul lichid să fie eliberat printr-o simplă apăsare.

Cu toate că ambulatoriul de specialitate este tranzitat zilnic de sute de pacienți, săpunul lipsește și acum, în plină epidemie de gripă, la fel ca în alte perioade ale anului.

Ceva mai bine stau lucrurile în grupurile sanitare de la Compartimentul de Primire a Urgențelor. Ieri, toaleta de la Urgențe avea săpun lichid și hârtie igienică. Și în toaletele personalului spitalului exista săpun, dar unii dintre angajați spun că și aici săpunul lipsește de multe ori.

Ori de câte ori au fost întrebați, reprezentanții spitalului acuză pacienții că fură săpunul. Poate, dacă săpunul lichid ar sta în recipiente fixate pe perete, situația ar fi alta, sau poate că s-ar schimba dacă cei care se ocupă de Compartimentul Igienă ar verifica mai des dacă toaletele dispun de consumabile în cantități suficiente.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Drepturi la replică în loc de răspunsuri clare la problemele delicate ale Spitalului “Beldiman”

Cu toate că ziarul Est ...

Asistenții medicali de la „Beldiman” se revoltă! Nu mai pot face față orelor suplimentare

Din cauza managementului defectuos, incapabil ...

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: