Home / Social / Patronii nu mai apelează la insolvență ca în anii crizei economice

Patronii nu mai apelează la insolvență ca în anii crizei economice

În cursul anului 2018, un număr de 67 de firme din județul Vaslui au intrat în procedura de insolvență. Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017, au intrat în insolvență 57 de firme.

Deși numărul firmelor intrate în lichidare judiciară este mai mare decât în anul 2017, fenomenul este departe de nivelul din anii crizei economice. Spre comparație, în anul 2011, nu mai puțin de 197 agenți economici vasluieni au intrat în lichidare judiciară, iar în 2010, alte 241 de societăți au intrat în incapacitate de plată. Potrivit legislației privind insolvența, se instituie procedura pentru plata pasivului debitorului în încetare de plăți fie prin reorganizare întreprinderii și activității acesteia, prin lichidarea unor bunuri până la acoperirea pasivului, fie prin faliment. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: