Home / Social / Tinerii bârlădeni, interesați de teatru și de dezvoltare personală

Tinerii bârlădeni, interesați de teatru și de dezvoltare personală

Inițiativa actorilor bârlădeni Simon Salcă și Ramona Ananie de a înființa un club de teatru a fost îmbrățișată cu bucurie de mai mulți tineri. După o triere a celor care s-au înscris la cursurile de teatru și dezvoltare personală de la clubul Ludic, au fost selectați 15 cursanți, toți elevi, cu vârste intre 13 și 18 ani.

În urma selecției, am ales câțiva tineri cu reale aptitudini pentru teatru și cu dorință de dezvoltare personală continuă. Au fost grupați în două serii, iar după o primă întâlnire în care ne-am cunoscut, duminică am început cursurile propriu-zise. Acestea au cuprins trei etape. Pentru început a avut loc încălzirea fizică și vocală, precum și exercițiile de dicție. Au urmat apoi exerciții de improvizare, iar către final au fost introduși în istoria teatrului, evident cu teatrul din Grecia antică. După teorie, cursanții au urmărit un spectacol de teatru antic atenian, reconstituit de greci, cu muzică interpretată pe instrumente reconstituite”, ne-a declarat Simon Salcă, unul dintre îndrumătorii tinerilor înscriși la clubul de teatru.

Actorul bârlădean s-a arătat impresionat de talentul elevilor, o parte venind pentru a-și însuși o serie de noțiuni necesare dezvoltării lor personale, iar o alta, cei mai mulți, pentru că doresc să urmeze o carieră în teatru, actorie, regie, dramaturgie.

Pentru un adolescent, încă nesigur pe el sau pe ce îi rezervă viitorul, dar chiar și pentru unul care are o dorință arzătoare și necontenită în a ajunge un artist, clubul pe care îl frecventez este locul în care cele două tipologii nu mai au o delimitare, devenind una și aceeași. Astfel, fiecare dintre noi, cei ce luăm parte la aceste cursuri, am început să realizăm ce înseamnă cu adevărat termenul de artist și am fost introduși, cu multă măiestrie, în această lume”, a mărturisit pentru Est News Alexia Obreja, una dintre cursante.

După șase luni, la finalul cursurilor predate în cadrul clubului de teatru, cei doi actori bârlădeni vor să pună în scenă o piesă cu elevii lor, spectacol cu care apoi să participe la festivaluri cunoscute pentru teatru de amatori, ca cele din Iași, Cluj sau Sibiu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: