Home / Sanatate / Crește numărul internărilor la Bârlad, din cauza gripei

Crește numărul internărilor la Bârlad, din cauza gripei

de Mihaela NICULESCU

Gripa se extinde și în rândul bârlădenilor. În doar patru zile, între 1 și 4 februarie, la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” s-au prezentat zece persoane cu simptomatologie specifică gripei, toate fiind internate.

În aceeași perioadă, din cele 34 de persoane diagnosticate de medicii urgentiști cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, șase au necesitat spitalizare. De asemenea, din 33 de persoane cu pneumonie, 23 au primit indicație pentru internare, după ce s-au prezentat la Urgențe.

Din fericire, la Bârlad nu s-a înregistrat niciun deces din cauza gripei, până acum.

În epidemiile de gripă există o definiție de caz emisă de Direcția de Sănătate Publică: diagnosticul pozitiv este clinic. În cazuri speciale, în care pacientul are o stare generală gravă și comorbidități importante asociate, se efectuează testarea rapidă pentru depistarea gripei, cu teste speciale, de către medicii infecționiști”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman”.

Populația trebuie să se adreseze de urgență medicului de familie sau, după caz, Compartimentului de Primire a Urgențelor atunci când starea pacientului se alterează din cauza infecției respiratorii. Pacienții cu astfel de simptome sunt considerați o prioritate și sunt consultați imediat de medicul urgentist.

Se recomandă ca pacienții să se prezinte la medic încă de la primele simptome de boală, să se protejeze în această perioadă vaccinându-se, evitând aglomerația și spălându-se cât mai des pe mâini cu apă și săpun.

În urma raportărilor făcute din teritoriu la DSP, în perioada 28 ianuarie – 3 februarie, în județul Vaslui s-au înregistrat 34 cazuri de gripă (dublu față de săptămâna anterioară), din care 33 au necesitat internare. De asemenea, și virozele și pneumoniile sunt într-o oarecare creștere, cea mai afectată grupă de vârstă fiind cea cuprinsă între 15 și 49 de ani.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Drepturi la replică în loc de răspunsuri clare la problemele delicate ale Spitalului “Beldiman”

Cu toate că ziarul Est ...

Asistenții medicali de la „Beldiman” se revoltă! Nu mai pot face față orelor suplimentare

Din cauza managementului defectuos, incapabil ...

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: