Home / Administratie / Drumurile de la țară, vraiște după topirea zăpezii. Șoferii înjură autoritățile

Drumurile de la țară, vraiște după topirea zăpezii. Șoferii înjură autoritățile

Majoritatea drumurilor neasfaltate din județ sunt vraiște după topirea zăpezii, craterele formate în partea carosabilă reprezentând adevărate capcane pentru cei care circulă pe acestea. Șoferilor nu le-a rămas decât să înjure autoritățile care le promit de fiecare dată că problemele vor fi rezolvate odată ce vremea va permite.

Un exemplu concret în acest sens, pe lângă zecile din teritoriu, este drumul județean care leagă comuna Ferești de drumul național Vaslui – Iași. Imediat după ieșirea din Moara Domnească, artera de 4,6 km se transformă într-un adevărat poligon în care jaloanele sunt gropile. Din păcate, toți șoferii pică acest ”test” întrucât craterele formate în drumul pietruit în toamnă sunt atât de dese încât soluția cea mai bună este neocolirea acestora. Astfel se face că o distanță ce, în mod normal, ar trebui parcursă în maxim cinci minute se face într-un interval de timp de cinci-șase ori mai mare. Pe lângă nervii de rigoare, șoferii își distrug mașinile și le murdăresc oricât de precaut ar conduce.

Este bătaie de joc pentru mii de oameni care locuiesc în această comunitate. De ani de zile ne scăldăm în noroaie de parcă nu mai ajunge și la noi odată civilizația. Tot ni se promite că se va asfalta drumul. S-a pietruit astă toamnă, iar acum arată mai rău ca înainte”, ne-a mărturisit unul dintre șoferii care a străbătut respectivul drum.

Autoritățile din Ferești susțin că drumul este al celor de la Consiliul Județean, iar refacerea sa a început anul trecut. ”În noiembrie 2016 a fost desemnată firma câștigătoare, iar în urmă cu exact un an s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Până acum, s-a turnat primul start de piatră, urmează al doilea și apoi asfaltul. Societatea care realizează investiția și-a luat angajamentul că până în iulie anul acesta termină lucrările, ne-a precizat primarul comunei Ferești, Sebastian Arteni.

Până când promisiunea reprezentanților firmei care va trebui să refacă artera ce unește Moara Domnească de Ferești se va îndeplini, oamenii vor trebui să suporte în continuare mocirla și craterele din ceea ce se numește drum județean. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Primăria Vaslui va organiza, până la sfârșitul acestui an, ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: