Home / Social / Familia de chinezi care s-a stabilit la Bârlad. Cum a petrecut Anul Nou Chinezesc familia Li!

Familia de chinezi care s-a stabilit la Bârlad. Cum a petrecut Anul Nou Chinezesc familia Li!

de Mihaela NICULESCU

Este chinez, dar de 20 de ani locuiește la Bârlad, unde deține o afacere. Liu Li nu a mai fost în China de trei ani, dar ieri, de Anul Nou, a fost cu gândul întru totul la țara natală, la familia lărgită și la evenimentele și atmosfera de sărbătoare.

Nu a putut ajunge în China, dar s-a întâlnit cu câțiva prieteni chinezi, cu care a stat împreună câteva ore bune.

Anul Nou Chinezesc este pentru mine, ca pentru toți chinezii, cel mai bun prilej de a fi împreună cu familia. Ne vizităm părinții, frații, verișorii, nepoții, prietenii și petrecem mult timp împreună, chiar câteva zile, până pe 15 februarie, când la noi este o altă sărbătoare, a lampioanelor. Înălțăm lampioane, chiar se fac concursuri pentru cel mai frumos lampion și se lansează artificii. De Anul Nou, pregătim împreună tot felul de preparate, iar în seara dinaintea Revelionului servim pachețele de primăvară, sarmalele chinezești. Tradiția spune că cei care vor mânca pachețelele de primăvară vor avea noroc la bani tot anul. E frumos și sper ca în curând să pot petrece Anul Nou în China”, a declarat Liu Li, pentru Est News.

Acesta se consideră jumătate chinez și jumătate român. Cei doi copii ai soților Li, o fată de 14 ani și un băiat de 10, s-au născut în România. Toți s-au adaptat foarte bine aici și au adoptat și tradițiile țării în care locuiesc. Au petrecut sărbătorile românești așa cum fac toți românii, cu brad, globuri, mâncare tradițională.

Revelionul românesc este altfel decât cel chinezesc. Este mai multă distracție aici, dar pentru noi este frumos și cel din China, așa cum e și cel din România. Nu voi petrece aici șapte zile de sărbătoare ca în țara mea, de mâine reîncep munca. Poate, la anul, voi merge cu familia mea în China și vom sărbători acolo începutul unui nou an. Și copiii mei vor putea savura atmosfera inegalabilă de Anul Nou, inclusiv prăjitura specifică sărbătorii, cea din foi de orez și susan. Oricum, urez tuturor chinezilor din România, pentru că am înțeles că aici este cea mai mare comunitate din Europa, cât și celor din China, La Mulți Ani și un An Nou Fericit!”, a mai adăugat Liu Li.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: