Google+
Home » Justitie » Percheziții în județ, la persoane bănuite de evaziune fiscală

Percheziții în județ, la persoane bănuite de evaziune fiscală

În această dimineață, polițiștii din Mureș au efectuat percheziții în județul Vaslui la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Astfel de acțiuni au avut loc și în București, dar și în județele Mureș, Bistrița Năsăud, Brașov, Galați, Gorj, Ilfov, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea. În total au avut loc 68 de descinderi.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, reprezentanții unei firme din Mureș, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relații comerciale fictive și ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real. De asemenea, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale. Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei. Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. La acțiunea participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție aferente județelor menționate, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Activitățile beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române

Amenzi de peste 900.000 de lei pentru infracțiuni de natură economică, aplicate anul trecut

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui au aplicat în cursul anului trecut aproximativ 900 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 900.000 de lei, în urma acțiunilor desfășurate pentru depistarea infracțiunilor de natură economică.

“Totodată, în urma acțiunilor derulate de polițiști au fost confiscate bunuri în valoare de 1.661.000 lei, a căror proveniență nu a putut fi dovedită sau care au fost ridicate în vederea confiscării speciale în lucrările penale instrumentate”, au informat reprezentanții IPJ Vaslui.

Cu ocazia controalelor efectuate, la nivelul județului Vaslui au fost constatate un număr de 34 de infracțiuni de natură economico – financiară. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: