Google+
Home » Administratie » 200 de milioane de euro îi așteaptă pe vasluienii care vor sistem de irigații a culturilor. Tot ce trebuie să facă este să depună proiecte

200 de milioane de euro îi așteaptă pe vasluienii care vor sistem de irigații a culturilor. Tot ce trebuie să facă este să depună proiecte

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale deschide sesiunea de primire a proiectelor de investiții aferente submăsurii 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice” – componenta infrastructură de irigații, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Sesiunea se desfășoară în perioada 6 februarie 2019, ora 9:00 –31 august 2019, ora 16:00, și are o alocare financiară anuală de 200 milioane euro. Pragurile de calitate ale proiectelor diferă în fiecare lună, începând de la 70 de puncte în prima etapă lunară (6 – 28 februarie 2019) și ajungând până la pragul minim de 20 de puncte în ultima etapă lunară (1– 31 august 2019).

”În această sesiune acordăm finanțare de până la un milion de euro pentru fiecare proiect de investiții în sistemele de irigații. Fondurile sunt 100% nerambursabile și se acordă pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigații, a clădirilor aferente stațiilor de pompare și/sau de punere sub presiune, precum și racordarea acestora la utilități, inclusiv construcția și modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat. În cadrul investițiilor, se pot achiziționa echipamente de irigat în limita a 30% din valoarea eligibilă a unui proiect”, a spus Alin Trifu, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vaslui.

Cererile de finanțare se depun on-line pe pagina de internet a agenției, www.afir.info, până în 31 august 2019, ora 16:00 sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții de fonduri nerambursabile au la dispoziție ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul www.afir.info., la secțiunea „Investiții PNDR” în pagina dedicată submăsurii 4.3. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: