Home / Justitie / Atenție ce haine ”de firmă” cumpărați! Amenzi de aproape 50.000 de lei date de polițiștii vasluieni pentru vânzarea de mărfuri contrafăcute

Atenție ce haine ”de firmă” cumpărați! Amenzi de aproape 50.000 de lei date de polițiștii vasluieni pentru vânzarea de mărfuri contrafăcute

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au desfășurat luni și marți, pe tot cuprinsul județului Vaslui, o acțiune de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice în vederea prevenirii, descoperirii și combaterii faptelor ilicite de comerț la regimul drepturilor de proprietate intelectuală.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificați 39 de agenți economici, fiind constatate șase infracțiuni. Dintre acestea, patru sunt de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate și două infracțiuni de evaziune fiscală.

Au fost ridicate în vederea confiscării suma de 1.372 lei și produse (articole de îmbrăcăminte, produse cosmetice, electrocasnice, jucării și obiecte de cult) în valoare totală de aproximativ 3.665 lei, ce erau comercializate fără documente legale de proveniență.

De asemenea, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 pentru încălcări privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 8 pentru alte abateri.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 46.500 de lei. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: