Home / Administratie / Grevă la SC Transurb Vaslui! Salariații firmei de transport public local spun că le-a ajuns cuțitul la os

Grevă la SC Transurb Vaslui! Salariații firmei de transport public local spun că le-a ajuns cuțitul la os

de Dănuț CIOBANU

Angajații SC Transurb Vaslui vor intra, astăzi, în grevă japoneză. Sindicaliștii aflați în grevă vor purta o banderolă albă prinsă pe braț, iar pe mijloacele de transport vor fi lipite afișe prin care să fie anunțată greva japoneză. Sindicaliștii au mai multe doleanțe, printre care majorarea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă. La sfârșitul lunii februarie, va fi organizat și un pichet în fața Primăriei Vaslui, la care vor participa și sindicaliști din Sibiu, Brașov, Pitești și Târgu Jiu.

Vasile Ioniță, liderul Sindicatului Transurb Vaslui, ne-a spus că sindicaliștii au mai multe doleanțe pe care le-au transmis societății de transport public local. ”Vrem să avem un program de lucru fixat dinainte, să fie niște grafice de lucru, pentru că noi nu știm într-o zi cum muncim. Suntem nemulțumiți și de salarii, foarte mulți oameni primesc salariul minim pe economie. În Sibiu angajații societății de transport local au salariile ca la noi, însă primesc mai multe sporuri. Șoferii și taxatoarele fac ore suplimentare, dar nu sunt plătiți. Dacă facem ore suplimentare ni se plătesc peste trei luni. Eu când vin din ziua mea liberă și fac ore suplimentare trebuie să iau banii în 30 de zile. Colegii sunt de acord cu mișcarea de protest și ne cer să oprim lucru, dar potrivit prevederilor contractului de muncă nu se poate face grevă generală. Sper să avem o întelegere, să nu ajungem la grevă”, a declarat, pentru Est News, Vasile Ioniță.

Mai mult, sindicaliștii acuză conducerea societății că face presiuni asupra membrilor de sindicat.

”Din cei 92 de angajați ai societății, 56 de angajați sunt în sindicat. Conducerea face eforturi pentru a convinge oamenii să se retragă din sindicat. Noi am discutat cu colegii noștri sindicaliști de la nivel național din Federația Transloc România și, împreună cu ei, vom organiza un pichet în fața Primăriei Vaslui. Vor veni sindicaliști din Sibiu, Brașov, Pitești, Târgu Jiu. Pichetarea va avea loc la sfârșitul lunii februarie sau la începutul lunii martie”, a mai precizat Vasile Ioniță.

Salarii mai mari!

Sindicaliștii propun ca salariile șoferilor care sunt între 2.300 și 2.500 lei, în funcție de vechime, să fie majorate la 3.000 de lei. De asemenea, sindicaliștii solicită îmbunătățirea condițiilor de muncă și achiziționarea de mașini noi.

”Conducerea ne spune că nu poate mări salariile pentru că nu pot să facă o majorare de buget pentru acest an, în condițiile în care în anul trecut societatea nu s-a încadrat în bugetul stabilit. Avem 17 mașini, din care 15 sunt în circulație. Se strică zilnic, sunt vechi. Din anul 2007 nu s-a mai adus nicio mașină la societatea noastră. Ultimile cinci mașini au fost achiziționate cu banii societății, nu cu fonduri de la Consiliul Local Vaslui. Sunt condiții foarte proaste de muncă, în atelierul mecanic apa este până la genunchi. Nemulțumiri au fost în rândul oamenilor de mai mult timp, dar acum când se pune problema banilor a ajuns cuțitul la os”, a mai spus liderul de sindicat.

Conducerea SC Transurb Vaslui a precizat că nu știe nimic despre organizarea grevei japoneze și nu a primit nicio informație de la sindicat.

”Nu am primit o notificare de grevă. Nu știm de organizarea unui pichet, de grevă generală sau grevă japoneză în următoarele zile. Și noi ar trebui să fim informați, să nu auzim din presă de aceste acțiuni”, a spus Mariana Plăcintă, directorul SC Transurb Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: