Home / Justitie / Prinși conducând băuți și fără permis

Prinși conducând băuți și fără permis

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane, depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui încălcând normele rutiere în vigoare.

Un bărbat în vârstă de 22 de ani din comuna Vulturești a fost oprit în trafic duminică, pe raza localității Todirești. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în aceeași zi, la ora 06:45, polițiștii rutieri au oprit și testat alcoolscopic un bărbat de 62 de ani, din comuna Puiești, județul Vaslui, care se deplasa pe raza localității Siliștea, din comuna Todirești. A reieșit o valoare de 01,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind ulterior condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

În cazul celor doi bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui efectuează cercetări față de un bărbat de 24 de ani, din comuna Solești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sau cu dreptul de a conduce suspendat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor, încercând să se sustragă verificărilor. Împreună cu un pasager, au coborât din autovehicul și au luat-o la fugă, fiind urmăriți de către polițiști. Polițiștii Serviciului Rutier au reușit să imobilizeze pasagerul, un tânăr de 17 ani, din comuna Solești, iar conducătorul auto a fost depistat la scurt timp, de către colegii de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Vaslui. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că bărbatul de 24 de ani nu deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea a indicat o valoare de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Iana au oprit, marți pe raza satului Cristești, comuna Puiești, pentru control, un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Puiești, județul Vaslui. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii bârlădeni l-au condus la Biroul Rutier Bârlad, în vederea testării acestuia cu aparatul alcooltest. Astfel, a rezultat o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice și stabilirea alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe“ și de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: