Home / Social / 250 de copii și adolescenți din județ se află în centre de plasament. Aproape jumătate sunt cu dizabilități

250 de copii și adolescenți din județ se află în centre de plasament. Aproape jumătate sunt cu dizabilități

Nu mai puțin de 250 de copii și adolescenți se află internați în centre de plasament din județ, aproape jumătate dintre aceștia fiind cu dizabilități. Însă, comparativ cu alte județe din țară, Vasluiul stă cel mai bine la numărul de minori instituționalizați, fiind dat ca exemplu de bune practici la toate întrunirile specialiștilor în domeniu.

Niciun copil cu vârsta sub șapte ani din județul nostru, cu excepția celor cu dizabilități, nu se află internat în vreun centru rezidențial al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Din acest punct de vedere, Vasluiul este o excepție la nivel național astfel încât noua lege intrată de curând în vigoare și care obligă autoritățile să dea în plasament toți copiii cu vârste sub șapte ani nu își are aplicabilitate la nivelul județului nostru.

La ora actuală, mai avem 19 copii cu vârsta sub 7 ani cu dizabilități severe care necesită îngrijire medicală de specialitate în centre rezidențiale. Pentru restul minorilor cu vârsta sub 7 ani s-au instituit măsuri speciale de plasament direct în asistență maternală”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.

La ora actuală, Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui are internați în sistem rezidențial 250 de copii și adolescenți. Dintre aceștia, 109 sunt cu dizabilități, nu mai puțin de 70 de minori fiind cu handicap sever. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: