Home / Justitie / Decizie rarisimă a Poliției Rutiere Vaslui: Primăria, amendată cu peste 3.000 de lei din cauza poleiului care a provocat un carambol între cinci mașini

Decizie rarisimă a Poliției Rutiere Vaslui: Primăria, amendată cu peste 3.000 de lei din cauza poleiului care a provocat un carambol între cinci mașini

Cinci mașini au fost implicate, joi, într-un carambol pe strada lt. Ioanesei Adrian, o arteră în pantă din municipiului Vaslui,din cauza poleiului de pe carosabil și a nepăstrării distanței regulamentare în mers de către șoferi. Administratorul șoselei, respectiv Primăria, a fost amendată cu suma de 3.045 de lei pentru neîntreținerea corespunzătoare a drumului, așa cum are obligația legală.

Carambol în municipiul Vaslui, ca în filmulețele care circulă în mediul virtual, pe strada lt. Ioanesei Adrian, ce coboară prin spatele cimitirului din Vaslui spre Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Nu mai puțin de cinci mașini au fost avariate după ce, din cauza carosabilului alunecos, ca urmare a poleiului format pe șosea, au intrat în coliziune. Practic, șoferii autoturismelor, care mergeau în coloană, nu au mai avut control asupra direcției la coborâre și s-au tamponat cu mașinile aflate în față. Din fericire, impactul nu a fost unul puternic astfel încât nu au existat victime, ci doar pagube materiale.

Patru din cei din conducători auto au fost sancționați contravențional cu avertisment pentru nepăstrarea distanței regulamentare în mers. De asemenea, administratorul șoselei, respectiv Primăria Vaslui, a fost amendată cu suma de 3.045 de lei pentru neîntreținerea corespunzătoare a drumului, așa cum are obligația legală”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Potrivit acestuia, numărul mașinilor implicate în accident ar fi putut fi mult mai mare dacă unul dintre șoferii al cărui autoturism a fost avariat nu ar fi avut inspirația să pună triunghiul reflectorizant în vârful dealului, mai ales că panta este una fără vizibilitate. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

Peste 20 de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări la Muntenii de Sus, în urma unui puternic incendiu

Peste 20 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: