Home / Social / (Facsimil) Greviștii de la SC Transurb se pregătesc să picheteze Primăria Vaslui, la protest alăturându-se și sindicaliști de la nivel național

(Facsimil) Greviștii de la SC Transurb se pregătesc să picheteze Primăria Vaslui, la protest alăturându-se și sindicaliști de la nivel național

Angajații SC Transurb Vaslui, firma de transport public local din municipiul reședință de județ, s-au aflat, în cursul zilei de ieri, în grevă japoneză. Sindicaliștii au lipit pe mașini afișe prin care au informat călătorii că se află în grevă japoneză. De asemenea, vasluienii care au circulat ieri cu autobuzele Transurb au primit și fluturași cu principalele nemulțumiri și revendicări ale angajaților.

Toți sindicaliștii s-au raliat acțiunii de protest. Am pus afișe pe mașini și am informat călătorii ca suntem nemulțumiți de salarizare și condițiile proaste de muncă. Oamenii vor ca nici mâine (astăzi n.r.) să nu iasă pe traseu, până nu vor semna foile de parcurs. Noi, ca sindicat, nu ne asumăm această acțiune și fiecare salariat va decide ce va face. Am mers la Primăria Vaslui unde am depus o notificare, că vom organiza în fața instituției un pichet de protest”, a declarat, pentru Est News, Vasile Ioniță, liderul Sindicatului Transurb Vaslui.

La pichet vor participa și membri de sindicat de la nivel național, din cadrul Federației Transloc România. Sunt așteptați, așadar, sindicaliști din Sibiu, Brașov, Pitești, Târgu Jiu. Pichetarea va avea loc la sfârșitul lunii februrarie sau la începutul lunii martie 2019.

Sindicaliștii propun ca salariile șoferilor, care sunt între 2.300 și 2.500 lei, să fie majorate la 3.000 de lei. De asemenea, sindicaliștii solicită îmbunătățirea condițiilor de muncă și achiziționarea de mașini noi. O altă cerere a salariaților de la SC Transurb Vaslui vizează fixarea unor grafice de lucru, pentru ca fiecare angajat să știe ce program are în fiecare zi.

De asemenea, sindicaliștii mai solicită ca orele suplimentare pe care le prestează să fie plătite în 30 de zile și nu într-o perioadă de maximum trei luni. (Dănuț CIOBANU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: