Google+
Home » Administratie » Polițiștii din comunele vasluiene, în pericol de a rămâne ”pe drumuri”

Polițiștii din comunele vasluiene, în pericol de a rămâne ”pe drumuri”

Peste 70% din spațiile în care funcționează sediile posturilor comunale de poliție din județ trebuie reabilitate în perioada imediat următoare din cauza stării avansate de degradare în care se află. Pentru a nu expune polițiștii și cetățenii la riscurile care ar putea apărea, unele sedii au fost mutate în diverse locații puse la dispoziție de autoritățile locale.

Poliția Județeană Vaslui se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește desfășurarea activității în majoritatea sediilor posturilor comunale. Și asta din cauza afectării structurii majorităților clădirilor în care funcționează unitățile de poliție ca urmare a nefinanțării reabilitării acestora. În unele situații, pentru a nu pune în pericol siguranța și integritatea polițiștilor și a celor care intră în sediile în care aceștia își desfășoară activitatea, s-a luat decizia mutării în locații puse la dispoziție de autoritățile locale.

La ora actuală, 70% din sediile posturilor de poliție necesită reparații. Reabilitările le efectuăm în funcție de resursele care ne sunt alocate de către minister pentru astfel de investiții”, ne-a declarat inspectorul șef al Poliției Județene Vaslui, Gabriel Panțiru.

În cursul anului trecut, au fost reabilitate integral două posturi comunale de poliție, iar alte două s-au refăcut parțial. De asemenea, la alte două clădiri s-a refăcut acoperișul clădirilor. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: