Home / Administratie / (Facsimil) Revolta rudelor celor îngropați în mormintele vandalizate din Șuletea față de decizia procurorilor de a-i lăsa liberi pe huligani

(Facsimil) Revolta rudelor celor îngropați în mormintele vandalizate din Șuletea față de decizia procurorilor de a-i lăsa liberi pe huligani

de Simona MIHĂILĂ

Vestea că procurorii au decis să-i cerceteze în libertate pe cei trei indivizi care au batjocorit zeci de morminte din cimitirul comunei Șuletea a produs indignare în rândul rudelor celor care-și dorm somnul de veci în acest loc.

Gheorghiță Dranga (31 ani), Andrei Dranga (17 ani) și Ionuț Grecianu (31 ani), cei trei ”zmei” care, în noaptea dintre 4 și 5 februarie, după ce s-au îmbătat la crâșma din sat, au călcat în picioare memoria a 42 de oameni înmormântați în cimitir, au fost prinși de oamenii legii chiar a doua zi. După ore întregi de audieri, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, însă procurorii au hotărât că pot rămâne în libertate în perioada cât vor fi cercetați.

Rudele celor îngropați în mormintele vandalizate s-au simțit la fel de revoltați și de valoarea pagubelor estimată de polițiștii care au evaluat dezastrul. 15.000 de lei, atât au considerat polițiștii că ar costa monumente funerare (unele din piatră, mozaic, marmură etc.) smulse din pământ sau dărâmate.

Oamenii sunt de părere că valoarea subevaluată a pagubelor ar fi principalul motiv pentru care procurorii au hotărât să-i elibereze pe rău-făcători.

Zilele trecute, mai mulți aparținători ai celor înmormântați în cimitirul din Șuletea au mers în audiență la primarul comunei, Robert Ciprian Tamaș. Oamenii i-au înmânat un memoriu care conține o estimare a prejudiciilor mai apropiată de realitate.

”Noi, subsemnații, vă aducem la cunoștință următoarele: mormintele rudelor noastre au fost devastate parțial sau în totalitate. Cu ajutorul polițiștilor locali, făptașii au fost reținuți de polițiștii Secției 5 Rurale Murgeni și au fost duși în fața procurorului, dar nu au fost reținuți, deoarece prejudiciul estimat de polițiștii de la Murgeni a fost considerat mic. Aceștia au prezentat procurorului de caz un prejudiciu pe care noi îl considerăm nereal, de 15.000 lei. Vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru de a înștiința procurorul de caz, cu valoarea reală a prejudiciilor, iar cei vinovați să fie trași la răspundere”, au scris oamenii în memoriul înaintat primarului comunei.

Cei 11 săteni care au semnat tabelul au considerat că paguba produsă la mormintele rudelor lor însumează peste 32.000 de lei.

”Tabelul nu este complet, însă. Sunt decedați care nu mai au pe nimeni aici, rudele fiind plecate în străinătate. Vom încerca să-i contactăm pe toți, așa încât să avem o situație cât mai clară a pagubelor făcute la cele 42 de morminte profanate”, a declarat, pentru Est News, primarul Tamaș.

About Simona Vasile

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: